Χειροποίητη πίτσα με ντοματάκια τσέρυ

ΔιαδικασίαΖύμη: Ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε ένα «πηγάδι» στο κέντρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό. Δουλεύουμε τη ζύμη φέρνοντας το αλεύρι από τα τοιχώματα προς το κέντρο. Αν το μείγμα μας κολλάει πολύ, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αλλά προσέχουμε να μην γίνει πολύ σφιχτό. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Μεταφέρουμε την ζύμη σ’ έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και λαστιχωτή.

Την πλάθουμε σε μπάλα, την λαδώνουμε ελάχιστα με ελαιόλαδο και την μεταφέρουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης. Μετά το πέρασμα μιας ώρας μεταφέρουμε πάλι την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη στην επιφάνεια εργασίας και την μεταφέρουμε σ’ ένα ταψάκι πίτσας 26-28 εκ.

Επικάλυψη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε την πίτσα με τη σάλτσα ντομάτας και σκορπίζουμε τη μοτσαρέλα. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους της πανσέτας. Τους σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μοιράζουμε τους κύβους πανσέτας πάνω στην πίτσα και σκορπίζουμε τα ντοματάκια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε την πίτσα για 25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η ζύμη έγινε τραγανή. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χειροποίητη,cheiropoiiti