Punto Es (Θεσσαλονίκη)

Μοντέρνος χώρος, αλλά μενού α λα παλαιά.

Η θέση Στα Λαδάδικα, σε μικρή απόσταση από την παραλιακή οδό.

Η ατμόσφαιραΜοντέρνα διακόσμηση στο εσωτερικό, και η ωραιότερη αυλή της πόλης που ορίζεται στις 2 πλευρές της από τα παλιά δυτικά τείχη και από την τρίτη από μεγάλα δέντρα. Νέοι αλλά όχι νεαροί πελάτες, από τα λίγα ήσυχα στέκια της πόλης καθώς η αυλή είναι περίκλειστη και η γειτονιά δεν είναι εστιατοριογειτονιά. Μουσική από τα ηχεία σε ήπιους τόνους και σέρβις φιλικό και γρήγορο.

Το φαγητό Μοντέρνος χώρος αλλά μενού από τα παλιά. «Σπιτίσιες» γεύσεις, μαγειρευτών

φαγητών που θέλουν κατσαρόλα και υπομονή. Θα βρείτε βέβαια και τις πιο μοντέρνες εκδοχές τους και κάποιες μεσογειακές επιρροές όπως το πεντανόστιμο vitello tonnato (λεπτές φέτες μοσχαριού με σάλτσα τόννου) ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο. Κατά τα άλλα, δοκιμάσαμε κατσικάκι με μάραθο, μαραθόπιτα με φύλλο λαβάς (είναι η δωδεκανησιακή ονομασία του γιουφκά, ξερού φύλλου που ραντίζεις με νερό πριν το χρησιμοποιήσεις), καλαμαράκια γεμιστά με χόρτα και χταποδάκι με φάβα.

Όλα ήταν μαγειρεμένα σωστά, με ωραία γεύση, που όπως είπα δεν θύμιζε εστιατόριο αλλά κουζίνα σπιτική. Με μια διαφορά: Κουζίνα σπιτική μοντέρνα, όπως θα ήταν αν είχαμε τον χρόνο να μαγειρεύουμε στο σπίτι μας σήμερα, που μοιάζει αλλά δεν είναι η κουζίνα της μαμάς μας. Να μην ξεχάσω τα γλυκά που μάς ήρθαν κέρασμα στο τέλος, ελαφριά δροσιστικά γιαουρτένια, ό,τι πρέπει για να κλείσει ένα καλό φαγητό.

Ο λογαριασμός Για ένα πλήρες μενού με πρώτα και κύρια πιάτα πληρώνει κανείς 20-25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Είκοσι πέντε περίπου ετικέτες ελληνικών κρασιών με προεξάρχοντα τα ασύρτικα της Σαντορίνης και το Ξινόμαυρο του Κυρ Γιάννη.

Επιπλέον πληροφορίες Ήσυχη γειτονιά που βρίσκει κανείς σχετικά εύκολο πάρκινγκ στους γύρω δρόμους.

Punto Es, Φράγκων 2-4, Θεσσαλονίκη, 2310 532 503
Keywords
Τυχαία Θέματα