Vespa Rossa

Όχι άλλο ένα ιταλικό της σειράς, αλλά μια ενδιαφέρουσα άφιξη στο Παγκράτι.

Η θέση Η «Vespa Rossa» είναι ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο -προσανατολισμένο στην κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας- στο Παγκράτι. Είναι γωνιακό μαγαζί, με θέα σε ένα παρκάκι. Υπάρχει και ένας ευγενέστατος κύριος που παρκάρει το αυτοκίνητό μας.

Η ατμόσφαιρα Χρώμα και αίσθηση Ιταλίας σε ένα καθαρό περιβάλλον. Στο πλάι μια μεγάλη τζαμαρία μέσα από την οποία βλέπεις στο πάρκο.

Το φαγητό Το ζεστό ψωμάκι που

ήρθε στο τραπέζι μας «εγκυμονούσε» ένα ολόκληρο σκόρδο που, ψημένο με τη φλούδα, έβγαζε γλύκα και όχι αψάδα. Η φοκάτσια μοσχοβολούσε δεντρολίβανο και φασκόμηλο - είναι τόσο ωραίο και δυστυχώς τόσο σπάνιο να προσέχει ένα εστιατόριο το ψωμί του. Με την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου χαίρεσαι, γιατί δεν συναντάς τα χιλιοπαιγμένα ιταλικά πιάτα. Από τα πρώτα διαλέξαμε μια πολύ νόστιμη σαλάτα με ψητή αγκινάρα, μοτσαρέλα, τραγανό χοιρινό, κουκιά, ρεβίθια και ελιές και τη μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα τόνου, καπνιστές ελιές, κάππαρη και παρμεζάνα, που, αν και ιδιαίτερα γευστική, είχε αρκετά υγρά. Και οι πίτσες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Προτιμήσαμε αυτή με μοτσαρέλα, άγρια μανιτάρια, αυγό και φασκόμηλο: ισορροπημένη γεύση, καλή ζύμη, σωστό ψήσιμο. Το καλύτερο πιάτο όμως ήταν το ραβιόλι γεμιστό με μοσχαρίσια γλυκάδια, μανιτάρια και σάλτσα από καμένο βούτυρο και κουκουνάρι. Απλές αλλά νόστιμες οι παπαρδέλες με ραγού από χοιρινό και παρμεζάνα. Η «Vespa Rossa» έχει τα φόντα να αναπτύξει ταχύτητα...

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Υπάρχουν 35 οινικές επιλογές από την Ιταλία, εκ των οποίων σε ποτήρι μπορείτε να επιλέξετε από 5 λευκά και 5 κόκκινα.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Σάββατο 19.00 μέχρι 01.00, το Σάββατο από 13.00 μέχρι 01.00 και την Κυριακή 13.00 μέχρι 19.00. Δευτέρα κλειστά.

Vespa Rossa, Ναϊάδων 2, Παγκράτι, τηλ. 210 72 34 551.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Vespa Rossa,