Τα δάκρυα του Λάκη στο στερνό «αντίο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ βουβός πόνος του ηθοποιού και ο αποχαιρετισμός της μητέρας τουΤα δάκρυα του Λάκη στο στερνό «αντίο»Τρίτη, Φεβρουάριος 17, 2015 - 15:40

«Η μητέρα μου μας έδωσε τα πάντα. Και απ' αυτά που δεν είχε. Εμείς προσπαθήσαμε να της δώσουμε απ' αυτά που είχαμε. Σ' ευχαριστούμε». Με μάτια κατακόκκινα από το κλάμα, ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Δευτέρας

την πολυαγαπημένη του Ριρίκα με τρυφερά λόγια ενός παιδιού προς τη μητέρα του. Συγκίνησε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και συντοπίτες του που βρέθηκαν στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου, στη Λάρισα, μιλώντας για τη μανούλα του που αγάπησε μαζί του το πανελλήνιο μέσα από τις κωμικές αναφορές του στο «Αλ τσαντίρι νιουζ».

«Θα πω αυτά τα λόγια που ξέρω ότι και εκείνη θα ήθελε να ακούσει. Η λογική δεν είναι πάντα αυτή που επιλύει τα πράγματα. Στη ζωή μου όποτε έβαζα στη ζυγαριά από τη μία τη λογική και από την άλλη το συναίσθημα πάντα το συναίσθημα ήταν πολύ βαρύ. Πάντα η ζυγαριά ήταν ανισόρροπη. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια είχαμε διαφορά με τη μητέρα μου. Σημασία έχει η συναισθηματική σχέση μας, γι' αυτό και πηγαίναμε παράλληλα. Η μητέρα μου ήξερε να μιλάει, ήξερε να δίνει» είπε συγκλονισμένος ο ηθοποιός, χωρίς να πάρει τα μάτια του από πάνω της, λες και μετρούσε τις στιγμές του λίγου χρόνου κοντά της, ενώ στο τέλος ξέσπασε σε λυγμούς. Εσκυψε πάνω από το φέρετρο και την αποχαιρέτησε.

Συντετριμμένος ήταν και ο αδελφός του Κώστας, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Βουτηγμένες στη θλίψη, η σύζυγος του Λάκη Λαζόπουλου, η Τασούλα, αλλά και η 30χρονη κόρη του Μαριέλλη. Μάτια λυπημένα, πρόσωπα σκυθρωπά, αμήχανα. Τα έλεγε όλα η σιωπή του κόσμου που κατέκλυσε τον ιερό ναό.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος που έψαλε τη νεκρώσιμη ακολουθία αποχαιρέτησε προσωπικά την 83χρονη Μαρία Λαζοπούλου μιλώντας για μια σπουδαία γυναίκα, αγαπητή, πρόσχαρη, δραστήρια και βέβαια πολύ καλή χριστιανή, με συνεχή παρουσία στην εκκλησία. Ο σεβασμιότατος εξέφρασε λόγια παρηγοριάς προς τα δύο αδέλφια, τους συγγενείς και τους οικείους τους.

Πολλοί επώνυμοι βρέθηκαν στη θεσσαλική πρωτεύουσα για να σφίξουν το χέρι του Λάκη, να του δώσουν κουράγιο, να σταθούν στο πλευρό του. Η Χαρούλα Αλεξίου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου Κώστας Τσιάνος, ο πρόεδρος του Αlpha Δημήτρης Κοντομηνάς, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Alpha Αννα Βλαβιανού, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, η θεατρική παραγωγός Νινέτα Λεμπέση, οι ηθοποιοί Σταύρος Νικολαΐδης, Κώστας Γιαννακόπουλος, Φαίδων Κεφαλέας, επιχειρηματίες, φίλοι και γείτονες.

Αυτό που σχολίασαν οι περισσότεροι ήταν πως ο Λάκης Λαζόπουλος δεν έκρυψε το δράμα του πίσω από μαύρα γυαλιά, όπως συνηθίζουν οι εγχώριοι σταρ. Χθες το μεσημέρι δεν ήταν ο παρουσιαστής, ούτε ο ηθοποιός, ούτε ο «μικρός Μήτσος».

Ηταν το παιδί της Ριρίκας που έφυγε από τη Λάρισα με την «άδειά της», όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της, γιατί πίστεψε στα όνειρά του και τελικά δικαιώθηκε. Και ήταν πολύ περήφανη γι' αυτή την απόφασή της.

«Σπουδαίος άνθρωπος με σπουδαία παιδιά»

Οι λέξεις έβγαιναν με δυσκολία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. «Σπουδαίος άνθρωπος, με σπουδαία παιδιά» δήλωσε η Χαρούλα Αλεξίου, ενώ ο Κώστας Τσιάνος, φανερά συγκινημένος, είπε: «Ηταν και δική μου μανούλα...» «Η μητέρα του Λάκη Λαζόπουλου ταξίδεψε για τον επουράνιο τόπο. Από εκεί θα συνεχιστεί η επικοινωνία της με τα παιδιά της με έναν διαφορετικό τρόπο. Από εκεί θα στέλνει την αγάπη της» τόνισε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, το Σπαθάρειο Μουσείο, η παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και συνεργάτες του Λάκη Λαζόπουλου στο «Αλ τσαντίρι νιουζ». Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Δήμητρα Δάρδα

Keywords
Τυχαία Θέματα