Η Ζιλιέτ Μπινός γοητευμένη από την Αντιγόνη!

SHOWBIZΗ Ζιλιέτ Μπινός γοητευμένη από την Αντιγόνη! Τρίτη, Φεβρουάριος 17, 2015 - 13:51

Αντιγόνη στο λονδρέζικο Barbican και στο... βάθος Επίδαυρος (;) για τη Ζιλιέτ Μπινός. Στην τελική ευθεία για την ερμηνεία του ρόλου της τραγικής ηρωίδας του Σοφοκλή στο εμβληματικό θέατρο της βρετανικής πρωτεύουσας μπήκε η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός.

Η πρεμιέρα της παράστασης, που φέρει τη σκηνοθετική

σφραγίδα του Βέλγου σκηνοθέτη Ιβο βαν Χόβε και αποτελεί μια σύγχρονη ανάγνωση στο αρχαίο κείμενο, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και η Γαλλίδα σταρ που θα υποδυθεί την Αντιγόνη αποκάλυψε πρόσφατα ότι το να παίξει σε αρχαία ελληνική τραγωδία ήταν δική της ιδέα.

Μιλώντας στο έγκυρο κινηματογραφικό site www.flix.gr από το Βερολίνο, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για το 65o φεστιβάλ της Berlinale, η Ζιλιέτ παραδέχτηκε πως ο χαρακτήρας της Αντιγόνης ήταν μια καλλιτεχνική επιθυμία της.

«Ολα άρχισαν γιατί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Barbican μού ζήτησε να συνεργαστούμε. Με ρώτησαν αν έχω κάποιο σκηνοθέτη να προτείνω και τους είπα για τον Ιβο. Με ρώτησαν τι θα ήθελα να κάνω και ήμουν κατηγορηματική: αρχαία ελληνική τραγωδία. Ο Ιβο μού πρότεινε κάποια πράγματα και του είπα “όχι, όχι, όχι, Αντιγόνη θα παίξω”» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί με αυτόν τον ρόλο βουτάω σ’ ένα σοφό κείμενο. Μελετώ τις αρχετυπικές μας καταγωγές, κάτι που είναι συγκλονιστικό. Είναι τόσο σύγχρονο έργο, τόσο επίκαιρο, τόσο πλούσιο. Μαθαίνεις τόσα πολλά. Σκέφτεσαι ακόμα περισσότερα για την ανθρώπινη φύση, τους νόμους, τις επιλογές, τις μικρές μας επαναστάσεις» συνέχισε η Ζιλιέτ Μπινός συμπληρώνοντας: «Χρειάζεσαι χρόνο για να παίξεις αρχαία ελληνική τραγωδία. Χρόνο να μελετήσεις το κείμενο, να το σκεφτείς, να το βάλεις μέσα σου, ώστε να το κατανοήσεις».

Επειτα από τόσο θερμές δηλώσεις για την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων μάλλον δεν ήταν τυχαίες οι φήμες που κυκλοφόρησαν ότι η Γαλλίδα ηθοποιός επιθυμεί μετά το Barbican να φέρει την «Αντιγόνη» της στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Μακάρι!

Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
Τυχαία Θέματα