Ο αστεροειδής των Χριστουγέννων απειλεί με σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑστεροειδής απειλεί τη ΓηΟ αστεροειδής των Χριστουγέννων απειλεί με σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείωνΠέμπτη, Δεκέμβριος 17, 2015 - 18:20

Σε συναγερμό για την πιθανότητα εκδήλωσης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων στη Γη την παραμονή των Χριστουγέννων βρίσκεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα, εξαιτίας γιγάντιου αστεροειδούς που θα περάσει σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας.

Αν και το τεραστίων διαστάσεων ουράνιο σώμα, που φέρει την ονομασία 2003 SD220, δεν φαίνεται ότι

βρίσκεται σε τροχιά πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας, είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τους αστρονόμους, να πυροδοτήσει εκδήλωση σεισμών και εκρήξεις ηφαιστείων.

Από τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς των ειδικών, το μήκος του αγγίζει τα 2,4 χιλιόμετρα, ωστόσο δεν αποκλείουν να είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς ο όγκος του χάνεται στο σκοτάδι του Διαστήματος. Για αυτόν τον λόγο ομάδα επιστημόνων της NASA και του παρατηρητηρίου Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο θα ξεκινήσει παρατηρήσεις με ειδικά ραντάρ, όταν θα αρχίσει να πλησιάζει τη Γη τις προσεχείς ημέρες.

Ο αστεροειδής αναμένεται να περάσει σε απόσταση 10.700.000 χιλιομέτρων από τη Γη, που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Idea Girl Severe Storm Predictions Warnings, θα είναι αρκετή ώστε η βαρυτική έλξη του να πυροδοτήσει επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα.

Στο «μάτι» της NASA

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συγκαταλέγεται στη λίστα των 17 αστεροειδών που βρίσκονται υπό παρακολούθηση από τη NASA και άλλους αστρονόμους, καθώς περνούν κοντά από τον πλανήτη μας. Σε μια μικρότερη λίστα, έξι αστεροειδείς, στους οποίους περιλαμβάνεται επίσης ο 2003 SD220, αναφέρονται ως «πιθανά επικίνδυνοι για τη Γη εξαιτίας του μεγέθους και της τροχιάς τους».

Η NASA, από την πλευρά της, δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια καταστροφής, δεδομένου ότι η απόσταση από την οποία θα περάσει από τη Γη είναι 28 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης - Σελήνης.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα