Ο «πρέσβης» Κουρκούλης

SHOWBIZΟ «πρέσβης» ΚουρκούληςΠέμπτη, Δεκέμβριος 17, 2015 - 13:56

Ο τραγουδιστής, που ζει στην Αυστραλία με τη Κέλλυ Κελεκίδου, θα ιδρύσει σύνδεσμο με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής μουσικής

Εναν καινούργιο ρόλο πρόκειται να αναλάβει ο Νίκος Κουρκούλης, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αυστραλία με τη σύζυγό του Κέλλυ Κελεκίδου και τα δύο παιδιά τους, Θάνο και Νίκη.

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Οπως έγραψε η εφημερίδα των ομογενών της μακρινής ηπείρου «Νέος Κόσμος»,

ο δημοφιλής τραγουδιστής, που έγινε μετανάστης πριν από ενάμιση χρόνο, ανακηρύχθηκε επίσημα μέσα στον Νοέμβριο «πρεσβευτής των Ελληνικών Σπουδών» από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin. Ο ίδιος, άλλωστε, ζει στο Ντάργουιν, όπου ασχολείται μάλιστα με τις επιχειρήσεις, ενώ αυτός και η Κέλλυ θεωρούνται πια επίτιμα μέλη της ελληνικής παροικίας, δίνοντας συχνά πυκνά το «παρών» σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο τραγουδιστής έχει δημιουργήσει συνεταιρικά μια εταιρία real estate στην Αυστραλία, ενώ ασχολείται και με τον χώρο της εστίασης, διατηρώντας εδώ και μερικούς μήνες το δικό του cafe-restaurant.

Πρόσφατα, ο Νίκος επισκέφτηκε το ελληνικό σχολείο του Αγίου Γεωργίου στο Θέμπαρτον και είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές για τον τόπο καταγωγής του, την Καβάλα, τα όνειρα και τα μελλοντικά σχέδιά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», ο τραγουδιστής βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης ενός ελληνικού παναυστραλιανού συνδέσμου, που θα απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες καλλιτέχνες, με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής μουσικής και κουλτούρας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστραλίας.

Η προσπάθεια

«Πέρα από προσωπικά οφέλη, πέρα από χρυσές καρέκλες και αξιώματα, είμαστε καλλιτέχνες και αποσκοπούμε στην προώθηση και διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού» δήλωσε ο ίδιος σχετικά με το νέο του εγχείρημα, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα στις ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας είναι πάρα πολλά και, ύστερα από περίπου 60 χρόνια, ήρθε η ώρα για μια συλλογική προσπάθεια, ώστε η ελληνικότητα των επόμενων γενεών να διατηρηθεί ζωντανή. «Η ελληνικότητά μας τείνει να εξαφανιστεί και γι' αυτό οφείλουμε όλοι να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των νέων κοντά στη δική μας αγκαλιά» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουρκούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα