Κάλπες «βαμμένες» με αίμα αλμπίνων

18:15 5/6/2015 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΚάλπες «βαμμένες» με αίμα αλμπίνωνΠαρασκευή, Ιούνιος 5, 2015 - 18:13

Εκλογές έρχονται τον Οκτώβριο στην Τανζανία, και οι αλμπίνοι κάτοικοι της χώρας διατρέχουν κίνδυνο να θυσιαστούν από υποψήφιους πολιτικούς, για γούρι. Η κυβέρνηση της χώρας αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση προς τους υποψηφίους των κομμάτων να μην εμπλέξουν τη μαγεία στις προεκλογικές καμπάνιες τους, προκειμένου να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Παράλληλα υπενθύμισε στα κόμματα ότι η μαγεία απαγορεύτηκε διά νόμου τον Ιανουάριο και ότι τυχόν επιθέσεις

σε άτομα που πάσχουν από αλμπινισμό θα διωχθούν ποινικά.

Οι μάγοι της Τανζανίας πληρώνουν μέχρι 66.000 ευρώ για ένα «πλήρες σετ» οργάνων και μελών αλμπίνου, από τα οποία εν συνεχεία φτιάχνουν μαγικά φίλτρα, που πωλούν σε εξαιρετικά υψηλές τιμές. Η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας ολόκληρης βιομηχανίας στη μαύρη αγορά, καθώς οι πολίτες να προσπαθούν να σκοτώσουν ή έστω να ακρωτηριάσουν τους αλμπίνους της γειτονιάς τους και να πουλήσουν μέλη τους.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνυποψηφίους μου ότι δεν θα κερδίσουν κανένα βουλευτικό έδρανο με αίμα αλμπίνων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας Περέιρα Σιλίμα, επισημαίνοντας ότι κατά το παρελθόν παρατηρούνταν αύξηση των επιθέσεων σε αλμπίνους κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πληθυσμός των αλμπίνων στη χώρα είναι από τους μεγαλύτερους στον πλανήτη, καθώς εκτιμάται ότι αγγίζει τους 30.000. Τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ωστόσο ότι πιο πολύ από 70 έχουν πέσει θύματα δολοφονικών επιθέσεων από το 2000 μέχρι σήμερα για να χρησιμοποιηθούν σε μαγικά φίλτρα, ενώ πολλοί περισσότεροι έχουν επιζήσει επιθέσεων ακρωτηριασμού. Ελάχιστοι από τους δράστες καταλήγουν όμως ενώπιον της Δικαιοσύνης, επειδή ανήκουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες συγγενικά πρόσωπα -ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς αλμπίνων- εμπλέκονται σε δολοφονίες ή απαγωγές τους, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μη φτάνει ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα