Καφέ με πετάλια και ρόδες!

17:04 5/6/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαφέ με πετάλια και ρόδες!Παρασκευή, Ιούνιος 5, 2015 - 16:59

Μια κινητή καφετέρια πάνω σε τρεις ρόδες αναμένεται να γίνει τουριστική ατραξιόν στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σερβίροντας καφέ, φυσική λεμονάδα, χυμούς και δροσερά κοκτέιλ! Το πρώτο ελληνικό ποδήλατο-καφέ αποτελεί ιδέα δύο άνεργων πτυχιούχων που σκέφτηκαν να συνδυάσουν την επαγγελματική διέξοδο με την ποδηλασία και τη διασκέδαση. Το coffee bike

της Γεωργίας Παπαδοπούλου και της Σοφίας Τόσκα είναι χειροποίητο, δουλεύει με γεννήτρια και ετοιμάζεται να κάνει σύντομα τις πρώτες βόλτες του στην πόλη.

«Θελήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και χαρούμενο στον χώρο της εστίασης, προωθώντας παράλληλα την πράσινη επιχειρηματικότητα και έναν οικολογικό τρόπο ζωής, όπως είναι το ποδήλατο. Σκοπός επίσης είναι να διαφημίσουμε και την καταπληκτική παραλία της Θεσσαλονίκης. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει σήμερα μόνο στο εξωτερικό. Το κόστος για να έρθει στην Ελλάδα μια τέτοια κατασκευή είναι τεράστιο και έτσι επιδιώξαμε να το κατασκευάσουμε εδώ. Αμέσως απευθυνθήκαμε σε έναν κατασκευαστή ποδηλάτων, που ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα μας» περιγράφει στην «Espresso» η Σοφία Τόσκα που είναι άνεργη, ενώ η ίδια έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης και διαθέτει πτυχίο τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης επιχειρήσεων.

Αυτός που ανέλαβε να το φτιάξει είναι ο πρώην βαλκανιονίκης ποδηλασίας και κατασκευαστής ποδηλάτων Κώστας Συμελίδης. «Ηταν μια δημιουργική πρόκληση για εμένα. Αυτά που με αποζημιώνουν είναι τα βλέμματα των περαστικών και η επιχειρηματική αισιοδοξία των κοριτσιών» τονίζει ο κ. Συμελίδης και διευκρινίζει ότι το πρωτότυπο coffee bike είναι πλήρως εξοπλισμένο με ψυγείο, καφετιέρα, ακόμη και νεροχύτη, ενώ το πιθανότερο είναι ότι στις βόλτες θα ακολουθεί ένα άλλο ποδήλατο, ειδικά διαμορφωμένο σε μπάρα, για όσους απολαμβάνουν το ρόφημά τους!

«Τα ποτήρια θα είναι από ανακυκλώσιμο υλικό, θα έχουμε σνακ για χορτοφάγους (vegan), ενώ θα προσφέρουμε φυσική λεμονάδα με γλυκαντικό από στέβια και ποτά ή σνακ σε συνεργασία με catering» εξηγεί η Γεωργία Παπαδοπούλου, πτυχιούχος Γεωπονίας με master στην οινολογία και την αμπελουργία. Μόλις οι κοπέλες πάρουν την πολυπόθητη άδεια από την Περιφέρεια και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η κινητή καφετέρια θα βγει στην παραλία. «Το ποδήλατό μας βολτάρει δίπλα σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σας και σε κάθε event που σχεδιάζετε!» είναι το μότο των δύο νεαρών κοριτσιών που θα οδηγούν την κινητή καφετέρια σε γάμους, βαφτίσια ή σε όποια άλλη εκδήλωση τους ζητηθεί.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα