Ινκα εναντίον Τάσου και Νένας

16:48 5/6/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΗ υπόθεση στα δικαστήρια στις 25 ΙουνίουΙνκα εναντίον Τάσου και ΝέναςΠαρασκευή, Ιούνιος 5, 2015 - 16:42

Αλληλομηνύθηκαν και τώρα καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η Ινκα Τσαγκάρη, κόρη της αξέχαστης Ελενας Ναθαναήλ, μήνυσε τον πρώην σύντροφο της μητέρας της Τάσο Μητρόπουλο και τη νυν σύζυγό του Νένα Χρονοπούλου, κατηγορώντας τους -μεταξύ άλλων- για το αδίκημα της υπεξαίρεσης αντικειμένων μεγάλης αξίας από το οίκημα της Εύβοιας, όπου ζούσε η σπουδαία ντίβα του ελληνικού

κινηματογράφου έως το τέλος της ζωής της.

Πρόκειται για το σπίτι όπου η Ελενα Ναθαναήλ συζούσε με τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή επί πολλά χρόνια μεγαλώνοντας τη -42χρονη σήμερα- μοναχοκόρη της Ινκα, στην οποία ανήκει το οίκημα μαζί με το κτήμα. Ενα ζεστό σπιτικό, με τα χρωματιστά λουλούδια στις γλάστρες να ομορφαίνουν τον προαύλιο χώρο, τα οικόσιτα ζωάκια τους, τον μυρωδάτο αέρα των δέντρων του δάσους που απλωνόταν έως εκεί που φτάνει το μάτι, τις ελιές τους, τα αμπέλια που η ίδια η Ναθαναήλ αγαπούσε να φροντίζει. Αυτή η ομορφιά του τοπίου ήταν καθηλωτική, γι' αυτό και σπάνια η ηθοποιός το εγκατέλειπε για την Αθήνα. Η κόρη της η Ινκα μεγάλωνε μέσα στη φύση, έτρεχε όλη μέρα στο κτήμα, έπαιζε και μεγάλωνε ελεύθερη, με τη μαμά της να την καμαρώνει.

Η μεγάλη ρήξη

Και ενώ οι σχέσεις της Ινκας με τον επί χρόνια σύντροφο της μητέρας της ήταν αρμονικές, όπως αναφέρεται και στις καταθέσεις του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου, μια κλοπή που εκείνη υποστηρίζει ότι σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε αποθηκευτικούς χώρους του κτήματος, όπως και μια σειρά φθορών στο εσωτερικό της εξοχικής κατοικίας, έφερε τη ρήξη. Η 42χρονη νεαρή μήνυσε το ζευγάρι κατηγορώντας τους δυο τους ως αυτουργούς.

Ολα συνέβησαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της οικίας με προσωπικά έξοδα του «Ράμπο» του ποδοσφαίρου και της ηθοποιού -για την οποία είχαν την έγκριση της Ινκας- και αφού είχε περιέλθει στην κυριότητά της το κτήμα, όπως αναφέρει το ζευγάρι. Ανάμεσα στα κλοπιμαία, όπως ισχυρίζονται, υπήρχαν και δικά τους πράγματα αξίας. Υστερα από αυτό ο πρώην «ερυθρόλευκος» προχώρησε και εκείνος σε μήνυση εναντίον της κόρης της Ελενας Ναθαναήλ.

Η εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει η Ινκα Τσαγκάρη εναντίον των Μητρόπουλου - Χρονοπούλου θα γίνει στο Εφετείο της Χαλκίδας στις 25 Ιουνίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η πλευρά της μηνύτριας και ο δικηγόρος της αρνήθηκαν να σχολιάσουν στην «Espresso» το παραμικρό για την υπόθεση, ενώ ο συνήγορος του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου έδωσε τη δική τους εκδοχή:

«Το εν λόγω οίκημα μαζί με το οικόπεδο μπορεί να ανήκε στην πρώην σύντροφο του διεθνούς ποδοσφαιριστή, ωστόσο εκείνος είχε αναλάβει το οικονομικό βάρος της συντήρησής του αλλά και των περιβαλλόντων χώρων» υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Παύλου. Οπως αναφέρει, ο άσος των γηπέδων έχει αποδείξεις ως προς αυτό τις φορολογικές δηλώσεις του και τα ανύπαρκτα εισοδήματα της Ελενας Ναθαναήλ, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα -άνω των δεκαπέντε ετών- δεν εργαζόταν, με εξαίρεση μια δυο τηλεοπτικές παρουσίες της για διάστημα δύο ετών, αλλά και το προσύμφωνο του κτήματος. Το εν λόγω διάστημα και η μηνύτρια -η κόρη της ηθοποιού- δεν είχε συνεισφέρει το παραμικρό για το εν λόγω κτήμα και τα ακίνητα εντός αυτού.

Το απολογητικό υπόμνημα

Ο Τάσος Μητρόπουλος, όπως υποστηρίζει στο απολογητικό υπόμνημά του ενώπιον του ανακριτή Χαλκίδας, προέβη στην ανακαίνιση του σπιτιού μαζί με τη σύζυγο του Νένα Χρονοπούλου, το οποίο και επισκέπτονταν, από σεβασμό στη μνήμη της πρώην συντρόφου του, αφού για κάποιο διάστημα υπήρξε εγκατάλειψη. Οταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, η μηνύτρια του ανακοίνωσε ότι το σπίτι και το κτήμα τής ανήκουν.

«Ουδείς το αμφισβήτησε, δεν είχε κανένα θέμα, ωστόσο έπειτα από διαφωνία τους για άλλα ζητήματα, εκείνος έπαψε να το επισκέπτεται, για να σταματήσουν να δημιουργούνται εντάσεις. Εγινε λοιπόν μια κλοπή και χάθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα πράγματά τους, ενώ έγιναν και φθορές στο ακίνητο, το οποίο είχε ανακαινιστεί. Εμφανίζεται η Ινκα Τσαγκάρη και ισχυρίζεται ότι τα πράγματα μαζί με άλλα αντικείμενα της μητέρας της τα πήρε ο εντολέας μου, που είχε να πατήσει στο κτήμα πάνω από ενάμιση χρόνο. Μα, είναι δυνατόν να έκλεψε τα μηχανήματα που τους ανήκαν και να καταστρέψουν ό,τι είχαν φτιάξει με κόπο; Εκείνη θεώρησε σωστό να κάνει μήνυση. Με χαρά μας και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη περιμένουμε να εκδικαστεί η υπόθεση, γιατί μήνυση της έχει κάνει και ο κ. Μητρόπουλος, η οποία θα εκδικαστεί στη συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω υπόθεση είχε ανακινηθεί στην επικαιρότητα και σε περιόδους που ο κ. Μητρόπουλος είχε επιλέξει να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, αλλά και σε στιγμές που δέχτηκε, από άγνωστα άτομα, επίθεση σε κατάστημα που διατηρούσε στην Καλαμάτα. Αυτά είναι περίεργες συμπτώσεις» αναφέρει ο δικηγόρος του ζευγαριού.

Εικόνα εγκατάλειψης

Με λόγια στοργής και αγάπης προς το πρόσωπο της πρώην συντρόφου του Ελενας Ναθαναήλ, ο Τάσος Μητρόπουλος περιγράφει σοκαρισμένος στο απολογητικό υπόμνημά του την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε το σπίτι, γεγονός που ώθησε τον ίδιο και τη σύζυγό του να ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης, τις οποίες κάλυψαν οικονομικά από την τσέπη τους. Ανέβηκαν στο σπίτι μετά το τηλεφώνημα του επιστάτη Σπύρου Χαρουπίκα (ποτέ δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, παρά τις παροτρύνσεις του ζευγαριού, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους) που τους ενημέρωνε ότι έγινε κλοπή. Εφυγαν άρον άρον για τις Ροβιές προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές, παρουσία πάντα του επιστάτη, ο οποίος τους είχε ενημερώσει ότι δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τηλεφωνικά την κόρη της αείμνηστης ηθοποιού, γι' αυτό και απευθύνθηκε σε εκείνους, όπως αναφέρει ο Μητρόπουλος στην κατάθεσή του.

«Το κτήμα, που τόσο είχε αγαπηθεί από εμένα και την Ελενα, βρισκόταν σε πλήρη αποσύνθεση. Λεηλατημένο όχι από τους κλέφτες, αλλά από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Ηταν ένα "απόλυτο αχούρι"» κατέθεσε και συμπλήρωσε: «Αποφάσισα ότι δεν έπρεπε να εγκαταλείψω τους κόπους μιας ζωής, αλλά και τις αναμνήσεις, αναλαμβάνοντας ακόμη μία φορά τα έξοδα. Κανένα από τα αντικείμενα που ισχυρίζεται η μηνύτρια ότι βρίσκονταν εντός της οικίας δεν πετάχτηκε, αλλά αποθηκεύτηκε. Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί πως πολλά από τα αντικείμενα που αναφέρει, δεν είναι παρά μόνο στη φαντασία της Ινκας Τσαγκάρη, αφού είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα είχαν εγκαταλειφθεί εντός της οικίας πίνακες μεγάλης αξίας, οπλισμός (!!!) ή άλλου είδους αντικείμενα μεγάλης αξίας. Αντίθετα, άπαντα τα αντικείμενα εντός της οικίας μαζεύτηκαν με προσοχή και αποθηκεύτηκαν δίχως να πάρουμε, τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, τίποτα».

Η δυσοσμία, η μούχλα και τα αβγά από φίδι που βρέθηκαν στον καναπέ

Οπως ισχυρίζεται το ζευγάρι στα απολογητικά υπομνήματά του ενώπιον του ανακριτή Χαλκίδας, το εσωτερικό του σπιτιού ήταν σε κακή κατάσταση. «Εκτός από τις αράχνες και τα υπόλοιπα έντομα στο εσωτερικό των σπιτιών, ζουζούνια και ερπετοειδή τριγύριζαν από τα διακοσμητικά μαξιλάρια έως και τα σαπούνια και τα σφουγγάρια στο μπάνιο. Οταν ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε τον καναπέ τύπου καθιστικό, που είχε μετατραπεί σε άτυπη ντουλάπα, τα ρούχα ήταν σάπια πια από την υγρασία.

»Είχαν γίνει μια μάζα μαζί με το νοβοπάν και δεν μπορούσε ούτε να τα δει κανείς, ενώ η μυρωδιά που αναδιδόταν δεν περιγράφεται με λόγια. Η εν λόγω εστία μόλυνσης μέσα στο σπίτι όμως δεν ολοκληρώνεται σε αυτό, αφού μέσα σε αυτό τον καναπέ, μέσα στην υγρασία, στη μούχλα και τη δυσοσμία είχε καταφέρει ένα φίδι να τρυπώσει και είχε κάνει τα αβγά του, αφού -εκτός όλων των άλλων- βρέθηκαν και τσόφλια από φιδίσια αβγά, τα οποία και αναγνώρισε ο κ. Χαρουπίκας (σ.σ.: επιστάτης)» ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο Τάσος Μητρόπουλος.

Οι εργασίες ανακαίνισης γίνονταν και με τη σύμφωνη γνώμη της Ινκας, αλλά, όπως ισχυρίζεται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, έγινε έξω φρενών όταν σε μία από τις συνομιλίες τους εκείνη του ζήτησε να τη βοηθήσει, διότι υπήρχαν οικονομικές εκκρεμότητες που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της, ύψους 23.000 ευρώ, από πρόστιμο του Δασαρχείου.

Μάλιστα, όπως λέει ο πρώην διεθνής παίκτης, η Ινκα προσφέρθηκε να του παραχωρήσει το κτήμα, αφού γνώριζε ότι εκείνος ήταν ο μόνιμος χρηματοδότης. Η πρότασή της επαναλήφθηκε όταν δεκαπέντε ημέρες αργότερα ο Τάσος Μητρόπουλος την ενημέρωνε για την «μπλεγμένη» κατάσταση του κτήματος, επειδή δεν υπήρχε συμβόλαιο και ότι κανένα κτίσμα μέσα στο αγροτεμάχιο δεν έχει νόμιμη άδεια, εκτός από το εκκλησάκι που είχε το όνομα του πατέρα της Ελενας Ναθαναήλ, δηλαδή Αγιος Γεώργιος. Στην κατάθεσή της η Νένα Χρονοπούλου ισχυρίζεται ότι η νεαρή «προθυμοποιήθηκε να του παραχωρήσει το κτήμα με οποιοδήποτε χαρτί, ενώ συμφώνησαν αμφότεροι να κάνουν χρήση του κτήματος, αφού τελειώσει η ανακαίνιση».

Ωστόσο η Νένα και ο Τάσος δεν ξαναπήγαν στο κτήμα. Λίγους μήνες αργότερα, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, πληροφορήθηκαν ότι η κυρία Τσαγκάρη πήγε στο κτήμα, άλλαξε κλειδαριές στα σπίτια, πέταξε κάποια από τα καινούργια έπιπλα που είχε εγκαταστήσει το ζευγάρι και επίσης ότι τους έκανε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Ευβοίας, στις 13/3/2012.

Χωρίς ρεύμα και απομονωμένο στο χωριό Ροβιές

Το κτήμα μαζί με το οίκημα (όπως περιγράφεται στην κατάθεση του Τάσου Μητρόπουλου) που δεν έχει ρεύμα, αλλά χρησιμοποιείται γεννήτρια και το νερό φτάνει από πηγή με λάστιχο, είναι απομονωμένο και βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων, στη βόρεια Εύβοια, λίγο μετά το χωριό Ροβιές.

Κατά παραγγελία της Ελενας είχαν κατασκευαστεί τρία οικήματα (σπίτια, στάβλοι, αποθήκες, συνολικού εμβαδού 500 τ.μ.). Δεν έχει ομαλό δρόμο πρόσβασης και για να φτάσει κάποιος στο απομονωμένο σπίτι, όπως το χαρακτηρίζει, πρώτα πρέπει να ειδοποιηθεί ο επιστάτης, ώστε να πληροφορήσει τον επισκέπτη σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο δρόμος και αν χρειάζεται επισκευή.

Και αυτό διότι τον χειμώνα και την άνοιξη, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, καθώς είναι χωματόδρομος και άλλοτε έκλεινε από το χιόνι και άλλοτε χωριζόταν στη μέση όταν υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις.

Οι δηλώσεις που πίκραναν τον «Ράμπο»

Οσον αφορά τις σχέσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με την Ινκα Τσαγκάρη που τη μεγάλωσε σαν παιδί του, όπως έχει ο ίδιος παραδεχτεί, αποκαλύπτει ότι τα προβλήματα μεταξύ τους ξεκίνησαν το 2010, όταν σε συνέντευξή του επιβεβαίωνε την αγάπη του για τη Νένα Χρονοπούλου. Μία εβδομάδα αργότερα η κόρη της Ναθαναήλ μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό προσβλητικά για τον πρώην σύντροφο της μητέρας της και για άλλα πρόσωπα, όπως υποστηρίζει ο Μητρόπουλος. Σοκαρισμένος από τις δηλώσεις της, έκοψε κάθε επαφή μαζί της, καθώς και την οικονομική ενίσχυσή της.

«Ζήλεψα όταν έμαθα για τη σχέση του Τάσου με τη Νένα Χρονοπούλου. Μου το είπε ο ίδιος προτού το μάθει ο Τύπος και πραγματικά χάρηκα» είπε σε άλλη συνέντευξή της η Ινκα αμέσως μετά τον γάμο του Μητρόπουλου με την ηθοποιό. «Δήλωνε κάτι τέτοιο τη στιγμή που είχε να μας μιλήσει -εμένα και της νυν συζύγου μου- δεκαπέντε ολόκληρους μήνες, δηλαδή από τη στιγμή που σταμάτησα να την ενισχύω οικονομικά» σημειώνει στην κατάθεσή του ο πρώην «ερυθρόλευκος».

Δήμητρα Δάρδα

Keywords
ινκα, ινκα, εν λόγω, ελενα, αθηνα, ινκας, ιουνίου, espresso, αποδειξεις, μνήμη, εγινε, καλαματα, εκκρεμότητες, φορολογικη δηλωση 2011, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, φορολογικες δηλωσεις, χιονι, μνήμη, αδεια, ακινητα, αστυνομια, γνωμη, επιπλα, ευβοια, ζουζουνια, ηθοποιος, θεμα, λουλουδια, μητερα, ομορφια, ρουχα, αγαπη, αγιος γεωργιος, αδιαφορια, ανοιξη, αναμνησεις, βορεια, βορεια ευβοια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γλαστρες, διαστημα, δηλωσεις, δικη, δρομος, εγινε, ελενα, ευρω, ειπε, εκκρεμότητες, εβδομαδα, εν λόγω, εντομα, εξοδα, επρεπε, εστια, ετων, ζωακια, ζωης, υγρασια, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, υποθεση, εικονα, ινκας, κυρια, κλοπη, κτισμα, κτημα, λογια, μαζα, μαμα, μαξιλαρια, ματι, μηνες, μπανιο, μηνυση, ναθαναηλ, νερο, παντα, ονομα, παιδι, πηγη, πινακες, προβληματα, ρευμα, ρηξη, σαπουνια, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σπιτι, σπιτια, σπυρου, τασος, τυπος, τμημα, τρια, υψομετρο, φαντασια, φυση, φτανει, φορα, χαρα, κωνσταντινος, αμπελια, ανηκει, αραχνες, ιουνιος, ιουνίου, κλεφτες, μια φορα, μητροπουλος, ολη μερα, σφουγγαρια, σωστο, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα