Γέννες κατά παραγγελία!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα 25.000 ευρώ η «ταρίφα»! Αν η γυναίκα έφερνε στον κόσμο αγόρι, η τιμή ήταν μεγαλύτερηΓέννες κατά παραγγελία!Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25, 2019 - 17:32

❱❱ Γιατρός και δικηγόρος, μέλη σπείρας στη Θεσσαλονίκη που οργάνωνε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία ωαρίων

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα η σύλληψη

12 ατόμων -μεταξύ των οποίων μια γιατρός και ένας δικηγόρος- ως μέλη κυκλώματος που οργάνωνε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία ωαρίων με κέρδη πολλές χιλιάδες ευρώ!

Η «ταρίφα» έφτανε τα 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων του τοκετού, ενώ αν η γυναίκα γεννούσε αγόρι η τιμή ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, που ξεσκέπασαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα τη δράση του κυκλώματος, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση και συνέλαβαν τους πρώτους 12 εμπλεκομένους, μεταξύ των οποίων τρεις Γεωργιανές οι οποίες φέρεται ότι είναι τα «μεγάλα μυαλά» του.

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την «μπίζνα» με τις ανθρώπινες ζωές, που το όνομά τους περιλαμβάνεται στη δικογραφία, φτάνουν συνολικά τα 66 άτομα.

Το κύκλωμα, που διέθετε συνεργάτες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, κατάφερνε να πείθει δεκάδες γυναίκες από τη Βουλγαρία να έρθουν στην Ελλάδα για να γεννήσουν για λογαριασμό των «αγοραστών», που συνήθως ήταν άτεκνα ζευγάρια τα οποία δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για νόμιμη υιοθεσία.

Μετά τη γέννα, οι υποψήφιοι αγοραστές αναγνώριζαν το νεογέννητο μέσω συμβολαιογραφικών πράξεων, δηλαδή ο θετός πατέρας αναγνώριζε ως εξώγαμο το παιδί που είχε γεννήσει η μητέρα, κι έτσι στη συνέχεια άνοιγε ο δρόμος για να προχωρήσει το ζευγάρι την υιοθεσία.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η έρευνα, το ίδιο κύκλωμα είχε ανοιχτεί και στην παράνομη εμπορία ωαρίων. Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, νεαρές γυναίκες από γειτονικές χώρες έδιναν, αντί αμοιβής, τα ωάριά τους στο κύκλωμα, που αναλάμβανε να τα «μοσχοπουλήσει».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα