«Φονικό όπλο» 12 πόντων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠώς τα ψηλοτάκουνα μπορούν να σώσουν τις γυναίκες από ενδεχόμενη επίθεση«Φονικό όπλο» 12 πόντωνΤρίτη, Δεκέμβριος 15, 2015 - 16:57

Νέα μέθοδος γυναικείας αυτοάμυνας, που έχει αποκτήσει ήδη διάσημους φαν στις ΗΠΑ, έρχεται τώρα και στην Ευρώπη. Η «μέθοδος σωτηρία» μετατρέπει τα 12ποντα τακούνια που έχει στην ντουλάπα της κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της σε φονικά όπλα, ικανά να τη σώσουν από ενδεχόμενη επίθεση.

Αποτελεί επινόηση της πρώην μπαλαρίνας Αβιτάλ Ζάισλερ, η οποία επιμένει ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί

να αποδειχτούν πολύ πιο χρήσιμα από όσο μπορεί να σκεφτεί κανείς, ενώ έχει αποκτήσει ήδη στις ΗΠΑ το δικό της κοινό, με την πρωταγωνίστρια του «Mamma Mia!» Αμάντα Σέιφριντ να δηλώνει ότι αυτή η τεχνική τής άλλαξε τη ζωή.

Η Ζάισλερ εμπνεύστηκε την αυτοάμυνα με γόβα στιλέτο έπειτα από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε η ίδια. Η μέθοδος περιλαμβάνει το χτύπημα του αντιπάλου με το τακούνι ή το πάτημα του ποδιού του με το τακούνι, καθώς έχει υπολογίσει ότι αν μια μέση γυναίκα ρίξει όλο το βάρος στο στιλέτο, η πίεση που ασκείται σε αυτό το σημείο είναι έως και 200 φορές μεγαλύτερη από την πίεση που θα ασκούσε ένας άντρας 95 κιλών σε ένα παπούτσι Νο 43.

«Σε περίπτωση που φοράει μια γυναίκα τακούνια και μπει στο στόχαστρο επίθεσης, πρέπει να γνωρίζει ότι είναι εξοπλισμένη με μερικές τεχνικές επιβίωσης, σωτήριες για τη ζωή της. Αυτός είναι ο σκοπός της προπόνησης με τακούνια» εξηγεί, προσθέτοντας ότι μια γυναίκα δεν χρειάζεται να θυσιάσει τη θηλυκότητά της για να προστατευτεί. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επίσης διαλογισμό και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα