Χολιγουντιανός γάμος στη Βουλιαγμένη!

SHOWBIZΣΥΝΑΞΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝΧολιγουντιανός γάμος στη Βουλιαγμένη!Τρίτη, Δεκέμβριος 15, 2015 - 15:32

Χλιδάτος γάμος χολιγουντιανών προδιαγραφών ήταν εκείνος του Νικόλα Μαρτίνου, γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και της Ελένης Προκοπίου, κόρης του πλοιοκτήτη Δημήτρη Προκοπίου, που έγινε το περασμένο Σάββατο στα νότια προάστια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ,
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Το μυστήριο

τελέσθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο στον διακριτικά στολισμένο Ιερό Ναό της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, δωρεά της οικογένειας του θείου του γαμπρού, εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, ενώ ακολούθησε δεξίωση στην έπαυλη της οικογένειας στη Γλυφάδα.

Η 23χρονη πανέμορφη νύφη κατέφθασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον πατέρα της, φορώντας ένα εκπληκτικό haute couture νυφικό του οίκου Elie Saab, κεντημένο στο χέρι, το οποίο αναδείκνυε ακόμα περισσότερο τις τέλειες αναλογίες της. Η γοητευτική κοπέλα κατευθύνθηκε προς τον αγαπημένο της και μαζί στάθηκαν μπροστά στην Ωραία Πύλη. Υστερα από τρία χρόνια σχέσης, το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης και πίστης μπροστά σε φίλους και συγγενείς.

Ο γαμπρός, που διευθύνει τη ναυτιλιακή επιχείρηση Thenamaris μαζί με τον πατέρα του -εταιρία που ίδρυσε η γιαγιά του Αθηνά-, είναι ο πιο «κοσμικός» της οικογένειας Μαρτίνου, μιας ναυτικής οικογένειας η οποία ελέγχει στόλο 162 πλοίων. Σε σύγκριση με τον low profi le αδελφό του Γιάννη, που νυμφεύθηκε την επιχειρηματία Μάγια Ζαφειροπούλου το καλοκαίρι του 2013 στη Σχοινούσα, σε έναν γάμο επίσης υπερπαραγωγή, ο Νικόλας είχε πιο κοσμική δράση. Ανήκε στο κλαμπ των περιζήτητων Ελλήνων εργένηδων, έως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, και εξακολουθεί να παθιάζεται παίζοντας μουσική αλλά και να συχνάζει στα πιο hot στέκια της πόλης.

Ισχυρή οικογένεια

Η όμορφη νύφη, απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, παρά την οικονομική άνεσή της και το brand name της ισχυρής οικογένειας Προκοπίου, που διαθέτει στόλο περίπου 125 πλοίων, δεν αγαπάει την εκκεντρικότητα που προσφέρουν τα εκατομμύρια της περιουσίας της. Είναι λάτρης της τέχνης και των ταξιδιών στο εξωτερικό.

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι, το ανφάν γκατέ της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και ισχυροί επιχειρηματίες από το lobby του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, φίλοι και συμφοιτητές των νεονύμφων από όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών» στην παραμυθένια γαμήλια δεξίωση, που ακολούθησε στους κήπους της έπαυλης Προκοπίου στη Γλυφάδα. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου με τα παιδιά τους Παναγιώτη και Δημήτρη. Μάλιστα, η απαστράπτουσα κυρία Αγγελοπούλου έκλεψε την παράσταση όχι μόνο με την εμφάνισή της, με κόκκινο haute couture φόρεμα και πολλών καρατίων σμαραγδένια σκουλαρίκια, αλλά γιατί το βράδυ του Σαββάτου είχε τα γενέθλιά της -έκλεινε τα 60-, γεγονός μάλιστα που σχολίασε ο πατέρας της νύφης και αγαπημένος φίλος της Μίμης Προκοπίου, ο οποίος της ευχήθηκε τα «χρόνια πολλά» από το μικρόφωνο.

Σε άλλο κεντρικό τραπέζι κάθονταν ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τους γιους τους Γιάννη και Γιώργο και τις συζύγους τους Μελίσσα Γκρόμελ - Βαρδινογιάννη και Αριέττα Λιβανού - Βαρδινογιάννη αντίστοιχα. Στην guest list ήταν επίσης ο Σωκράτης και η Ελένη Κόκκαλη με τα παιδιά τους, καθώς ο γιος τους Ντίνος Κόκκαλης είναι παντρεμένος με την πρώτη ξαδέρφη του γαμπρού Αταλάντη Μαρτίνου, ο εφοπλιστής Γιάννης Ξυλάς με τη σύζυγό του Ελενα Ματζαβίνου, ο θείος της νύφης Γιώργος Προκοπίου με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και τις κόρες του, η καλλονή θεία της νεόνυμφης Νίνη Φιλίνη με τον σύζυγό της, πρώην μπασκεμπολίστα Τάκη Κορωναίο και τους γιους της, ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Σάκης Ρουβάς και ο Πάρις Κασιδόκωστας, που κατέφθασε χωρίς την αγαπημένη του Τάμτα, ωστόσο συνοδευόταν από τον σωματοφύλακά του, που κάθισε μαζί του στο τραπέζι. Επίσης, εκεί ήταν ο Κώστας και η Χριστιάννα Καίσαρη, που είχαν επιμεληθεί τις μπομπονιέρες -ένα ασημένιο μπολ με χαραγμένα τα αρχικά των νεονύμφων-, ο Κρίτων Λεντούδης και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη (αγαπημένη φίλη του Ντίνου και της Λίας Μαρτίνου από τη Σχοινούσα). Την παράσταση έκλεψε με τη σύ- ντομη ομιλία της η γιαγιά του γα- μπρού και στυλοβάτης της δυναστείας Μαρτίνου, Νουνού Μαρτίνου, η οποία καλωσόρισε στην οικογένεια τη νέα της εγγονή και εκμυστηρεύτηκε στον κόσμο πως ο Νικόλας όταν ήταν μικρός, της είχε δηλώσει ρητά πως θα γινόταν εφοπλιστής! Ακολούθησαν τα επίσης συγκινητικά λόγια του παππού της νύφης Νίκι Φιλίνη, όπως και εκείνα του γαμπρού προς τη σύζυγό του.

«Από τότε που γνώρισα αυτό το μελαχρινό κορίτσι ήξερα πως η ζωή μου θα άλλαζε» είπε με ενθουσιασμό. Η οικογένεια Προκοπίου είχε μεριμνήσει να στηθούν ροτόντες για τους σοφέρ και τους συνοδούς των καλεσμένων. Σε όλους τους καλεσμένους μοιράστηκαν, κατά την έξοδό τους από το πάρτι, βαζάκια με μέλι και λάδι.

Τα τραγούδια του Ρέμου και οι djs που διασκέσαδαν τη high society

Ειδικά για τη βραδιά κατέφθασαν στην Αθήνα διάσημοι djs, μεταξύ των οποίων ο ακριβοπληρωμένος Σκoτσέζος Κάλβιν Χάρις -φιγουράρει μάλιστα στη λίστα του «Forbes»- αλλά και ο «κολλητός» φίλος του γαμπρού dj Αλέσο, ο οποίος πρώτη φορά έπαιξε μουσική με κοστούμι και γραβάτα, τιμώντας έτσι το ευτυχές γεγονός. Στην progressive house μουσική του λικνίστηκε όλη η νεολαία, με πρώτο και καλύτερο τον κούκλο αδερφό της νύφης Γιάννη Προκοπίου, τους φίλους του Γιώργο Γιγουρτάκη, Βασίλη Μιχαήλ, Γιάννη Μαλούχο, Σταύρο Μαντόπουλο και τους συμμαθητές του από το Κολλέγιο Δημήτρη Αγγελόπουλο και Αντώνη Ξυλά.

Μάλιστα, όταν το κέφι άναψε για τα καλά, ο 33χρονος εφοπλιστής Νικόλας Μαρτίνος, που έχει πάθος με τη μουσική, ανέβηκε στα decks και έπαιξε τραγούδια της επιλογής του, όχι όμως περισσότερα από πέντε, καθώς λαχταρούσε να επιστρέψει στην αγκαλιά της αγαπημένης του, η οποία χαμογελούσε συνεχώς και δεχόταν ευχές από τον κόσμο για «βίον ανθόσπαρτον». Κάτω από τα χρωματιστά φώτα η λαμπερή νύφη έμοιαζε με πριγκίπισσα των παραμυθιών από τις «Χίλιες και μία νύχτες», με τον αγαπημένο της να την κοιτάζει με θαυμασμό.

Ο Αντώνης Ρέμος ήταν εκείνος που ανέλαβε την αλά ελληνικά διασκέδαση των εκλεκτών καλεσμένων, ερμηνεύοντας τις πιο μεγάλες επιτυχίες του. Ο τραγουδιστής πρόσφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα, κάνοντας όμως αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει να εμφανισθεί και στο νυχτερινό μαγαζί όπου εργάζεται τον φετινό χειμώνα.

Η εξωτική διακόσμηση και το χλιδάτο art de la table

Ολοι οι καλεσμένοι, τα ονόματα των οποίων υπήρχαν σε λίστα, κατέφθαναν στη βίλα με τα αστραφτερά, πολυτελή αυτοκίνητά τους. Το πολυάριθμο προσωπικό τούς υποδεχόταν ευγενικά και στη συνέχεια τους οδηγούσε με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια στον χώρο της δεξίωσης, όπου είχε δημιουργηθεί ένα υπερθέαμα!

Οι κήποι της βίλας είχαν μετατραπεί σε ένα ονειρικό ανθισμένο δάσος με εκατοντάδες δέντρα -όλων των ειδών-, το οποίο μάλιστα είχε κλειστεί με τζάμια για την προστασία των παρευρισκομένων από το τσουχτερό κρύο του Δεκεμβρίου.

Δεκάδες γκαρσόνια

Γύρω από κάθε κορμό είχε στηθεί και μια ροτόντα για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους με μοναδικό art de la table -με Baccarat ποτήρια και Hermès σερβίτσια-, που είχαν επιμεληθεί προσωπικά η νύφη με τη μητέρα της Μικέλα Φιλίνη - Προκοπίου και την πεθερά της Λία Μαρτίνου. Το γκουρμέ μενού περιελάμβανε τέσσερα είδη κρεάτων και ψάρι, με δεκάδες γκαρσόνια να πηγαινοέρχονται στα τραπέζια για την εξυπηρέτηση των καλεσμένων.

Στα κρυστάλλινα βάζα ευωδίαζαν υπέροχες φρέσκιες πεόνιες, ενώ κάποια από τα λουλούδια που χρησιμοποιήθηκαν στον στολισμό κατέφθασαν αεροπορικώς στην Αθήνα κατόπιν ειδικής παραγγελίας. Είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες γίνονταν πυρετώδεις προετοιμασίες στο κτήμα, ώστε όλα να είναι τέλεια στη γαμήλια βραδιά. Σε κάθε τραπέζι καρτελάκια υπενθύμιζαν στους καλεσμένους τον «όρκο σιωπής», τον οποίο επιθυμούσαν οι δύο εφοπλιστικές οικογένειες να κρατήσουν για το ευχάριστο γεγονός. «Ευχαριστούμε που δεν αναρτήσατε στα social media την αποψινή ξεχωριστή ημέρα του γάμου μας» έγραφαν οι κάρτες, ενώ είχαν τυπωμένα τα λογότυπα του facebook, του twitter, του Instagram, μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός κινητού με απαγορευτικό σήμα.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
γαμος, χιλιες και μια νυχτες, ντορα μπακογιαννη, δημητρα, μυστήριο, saab, low, καλοκαιρι, δραση, αθηνα, lobby, list, ελενα, μπολ, νέα, ρητά, djs, house, αγγελοπουλος, art, media, facebook, twitter, instagram, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, νικος γιγουρτακης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, γιωργος αγγελοπουλος, η ζωη ειναι ωραια, κωστας καραμανλης, η ζωη, instagram, ελενη, διακοσμηση, ρητά, αυτοκινητα, ευχες, κηποι, λουλουδια, μητερα, μουσικη, μπομπονιερες, ονοματα, προγραμμα, πυλη, ρεμος, σχοινουσα, σωκρατης, τραγουδια, φωτογραφιες, saab, αγκαλια, αλεξανδρα, αταλαντη, βαζα, βιλα, βραδια, βραδυ, γεγονος, δημητρα, γλυφαδα, δασος, δεντρα, ευχαριστο, εγινε, ελενα, ειπε, εκκλησια, εμφάνιση, εξυπηρετηση, εταιρια, εφοπλιστης, ζωη, ζωη μου, υπηρχαν, ομιλια, κυρια, κτημα, λαδι, λογια, μαγια, μελι, μελισσα, μιμης, μηνες, μυστήριο, μπολ, νεολαια, νυφη, νουνου, ντορα, ξυλα, οικογενεια, ομορφη, παιδια, παθος, πεθερα, ποτηρια, ροτοντα, σακης ρουβας, σαββατο, συζυγο, συνεχεια, σκουλαρικια, ταμτα, τρια, φορα, χερι, art, djs, ειδη, ελληνικα, φιλοι, γαμπρος, house, κοπελα, κορες, κωστας, list, lobby, low, media, μπροστα, νυφικο, ψαρι, θειος, σημα, θεια, γιαγια, ζευγαρι
Αναζητήσεις
χριστιάννα καίσαρη+πρώτο γάμο,
Τυχαία Θέματα