«Χορτάστε» τον γιατί τελειώνει!

19:27 3/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Χορτάστε» τον γιατί τελειώνει!Πέμπτη, Σεπτέμβριος 3, 2015 - 19:21

Λένε πως «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά». Στην περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, πάντως, τα «πράσινα» δημιούργησαν το σύγχρονο «τοτέμ» του Παναθηναϊκού.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» -για τον οποίο, πριν τον αποκτήσει το 2004 από τον Ηρακλή- ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

ρωτούσε... «πώς τον λένε τον πιτσιρικά που μου δίνει για 50.000 ευρώ ο Εμφιετζόγλου; Διαμαντάτο, Διαμαντάκη;»- ανακοίνωσε χθες με συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη» πως το επόμενο καλοκαίρι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Δίνοντας τέλος σε μία καριέρα 17 ετών, 3 τροπαίων Ευρωλίγκας, από 9 πρωταθλήματων-Κυπέλλων Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, και του χρυσού μεταλλίου σε Ευρωμπάσκετ (2005) και ασημένιου σε Μουντομπάσκετ (2006) με την Εθνική (έβγαλε το εθνόσημο το 2010)!

Ο «Μήτσος» τόνισε πως «είναι ειλημμένη απόφαση να παίξω έναν ακόμη χρόνο», επισήμανε ότι «ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από μένα», και αποκάλυψε πως «δεν είναι στη σκέψη μου να παραμείνω στο μπάσκετ σε άλλο πόστο». Προφανώς, όταν αποσυρθεί, θα απολαύσει την αγαπημένη του Καστοριά με τη σύζυγό του, Βερίνα Χιώτη, και τα δύο τους παιδιά. Αλλωστε, ο «3-D», όπως τον «βάφτισε» πριν από 9 χρόνια ο Αμερικανός δημοσιογράφος Πίτερ Τέιλορ (από τα αγγλικά αρχικά του και τη λέξη «Defense»-«άμυνα»), λατρεύει τόσο τη γενέτειρά του, που ο πρώην συμπαίκτης του Κώστας Τσαρτσαρής έλεγε πως «σταματά να μιλάει για τον τόπο του μόνο όταν κοιμάται και... ροχαλίζει!». Αμειβόταν τα τελευταία χρόνια με 2.000.000 ετησίως και δεν δοκίμασε στο ΝΒΑ, εξηγώντας πως «δεν είμαι αρκετά γρήγορος και δυνατός». Μάλιστα, όταν ένας σκάουτερ της Εθνικής ΗΠΑ τόνισε πριν από τον θριαμβευτικό ημιτελικό του 2006 πως «ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος αντίπαλος σουτέρ», ο «Μήτσος» απάντησε: «Ωραίο σκάουτινγκ... Και τους είχα σε εκτίμηση»!

Keywords
Τυχαία Θέματα