Κατοικίδια «μυρίζουν» τον καρκίνο

18:02 3/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΚατοικίδια «μυρίζουν» τον καρκίνοΠέμπτη, Σεπτέμβριος 3, 2015 - 17:59

Η διάγνωση καρκίνου από ζώο μπορεί να ηχεί σαν φιλοζωική υπερβολή, ωστόσο τα περιστατικά ιδιοκτητών κατοικίδιων που πηγαίνουν εγκαίρως στον γιατρό λόγω της επίμονης ενασχόλησης του ζώου τους μ' ένα σημείο του σώματός τους και έτσι σώζονται αυξάνονται. Για τον λόγο αυτό έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των επιστημόνων.

Ο 71χρονος Βρετανός Μάρτιν Κέλι διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα, αφού ο Μόντι το τεριέ του έγλειφε με μανία τον λαιμό του. Η 38χρονη Χέλεν Μέισον, που ζει στο Οξφορντσάιαρ, διαγνώστηκε με καρκίνο

του μαστού τον Ιούλιο του 2011. Επισκέφτηκε τον γιατρό για εξετάσεις επειδή το άλογό της, η Μιρτλ (φωτο), την έσπρωχνε με τη μουσούδα της στο στήθος.

Η Τσάρλι

Κάποια κατοικίδια όμως, ακόμα και όταν δεν έχουν κάνει εγκαίρως τη «διάγνωση», σπεύδουν να βοηθήσουν όταν το αφεντικό τους έχει εκδηλώσει ήδη τα συμπτώματα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Τσάρλι, η ασπρόμαυρη γάτα της 51χρονης Σούζαν Μαρς - Αρμστρονγκ από το Χολτγουίστλ. Η γυναίκα από τα 12 της χρόνια έπασχε από διαβήτη τύπου 1 και σ' ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο τα Χριστούγεννα του 2011 λιποθύμησε.

Τότε η Τσάρλι πήγε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο σύζυγος της Σούζαν, ο Κέβιν, και άρχισε να τον σκουντάει στο πρόσωπο με την πατουσίτσα της. Προσπάθησε να τη διώξει, αλλά αυτή επέμενε. Αυτός εν τω μεταξύ διαπίστωσε ότι η γυναίκα του δεν ήταν δίπλα στο κρεβάτι και ψάχνοντας τη βρήκε σωριασμένη. Της έκανε την ένεση που έπρεπε και η Σούζαν συνήλθε.

Keywords
Τυχαία Θέματα