«Αυλαία» στα 87 του για τον Θ. Σαρρή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Αυλαία» στα 87 του για τον Θ. ΣαρρήΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 17:35

«Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνω ότι ο Θεόδωρος Σαρρής έδωσε την τελευταία παράσταση της ζωής του». Με λίγα λόγια συγκινητικά, η κόρη του 87χρονου ηθοποιού Σοφία ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα της την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου.
Ο Θεόδωρος Σαρρής, «γέννημα-θρέμμα» του Εθνικού Θεάτρου, συνεργάστηκε σε περισσότερες από 110 παραστάσεις με σπουδαίους Ελληνες ηθοποιούς, όπως ο Χριστόφορος Νέζερ, ο Δημήτρης Χορν

η Κατίνα Παξινού, και αργότερα στον ελληνικό κινηματογράφο με τους Μίμη Φωτόπουλο, Ντίνο Ηλιόπουλο («Εκατό χιλιάδες λίρες»), Τζένη Καρέζη («Τζένη, Τζένη») και Νίκο Κούρκουλο («Κατηγορώ τους ανθρώπους»), αλλά και στην Επίδαυρο με τη Μαίρη Αρώνη και τον Παντελή Ζερβό. Σημαντική ήταν και η παρουσία του στην τηλεόραση, κυρίως τις δεκαετίες του '70 και '80, σε κωμικές σειρές, όπως το «Ορκιστείτε παρακαλώ».


Γεννημένος το 1928 στα Βουνάρια Μεσσηνίας, ασχολήθηκε με το θέατρο και την υποκριτική από την παιδική του ηλικία ανεβάζοντας παραστάσεις του Καραγκιόζη. Οταν με την οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και αμέσως πέρασε στον λαμπερό κόσμο του θεάματος. Το ταλέντο, η σεμνότητα, η σοβαρότητα και το ήθος του τον έκαναν πολύ αγαπητό στο κοινό. Το 1989, σε ηλικία 61 ετών, συμμετείχε στην παράσταση «Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» και αυτός ήταν ο τελευταίος του ρόλος στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου.
Η κηδεία του Θεόδωρου Σαρρή θα γίνει σήμερα στις 16.00 από το κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων (λεωφόρος Δημοκρατίας).

Δήμητρα Δάρδα

Keywords
Τυχαία Θέματα