ΑΠΘ: Καθηγητής «πτυχιούχος» στην αργομισθία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑΠΘ: Καθηγητής «πτυχιούχος» στην αργομισθίαΤρίτη, Απρίλιος 12, 2016 - 15:08

«Πτυχίο» στην... εξαπάτηση του Δημοσίου είχε ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έκανε τη ζωή του στο εξωτερικό, ενώ πληρωνόταν κανονικά ως καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου τα τελευταία οκτώ χρόνια! Εις βάρος του χειρουργού κινήθηκε δικαστική έρευνα πριν από περίπου δύο μήνες και ασκήθηκε δίωξη για απάτη με τους επιβαρυντικούς όρους περί καταχραστών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα

ο καθηγητής-φάντασμα να παυθεί από τη μισθοδοσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το διάστημα ο κατηγορούμενος κλήθηκε από πταισματοδίκη στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο κατέθεσε ότι γνωρίζει το σφάλμα του και ότι προτίθεται να επανορθώσει, αφενός παραιτούμενος από τη θέση, αφετέρου επιστρέφοντας το ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στους μισθούς που έβαζε στην τσέπη όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να πατάει το πόδι του στη σχολή! Ωστόσο, όταν τον κάλεσε εκ νέου πριν από λίγες εβδομάδες, ο χειρουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Τα προηγούμενα χρόνια, η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τού απηύθυνε δύο επιπλήξεις, ωστόσο δεν ίδρωσε το αυτί του, αλλά ούτε και ελήφθησαν μέτρα σε βάρος του. Και όλα αυτά, ενώ η περίπτωσή του φέρεται ότι ήταν γνωστή, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει φτάσει τρεις φορές στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας!

Keywords
Τυχαία Θέματα