Πυρά στον Φίλη από Σπανουδάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Πυρά στον Φίλη από ΣπανουδάκηΤρίτη, Απρίλιος 12, 2016 - 13:53

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Κεραυνούς εξαπέλυσε εναντίον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, στο περιθώριο της συναυλίας που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής. Προλογίζοντας το αφιερωμένο στη Σμύρνη κομμάτι του, είπε ότι ο υπουργός αλλά και άλλοι όμοιοί του στη σκέψη, όπως η Μαρία Ρεπούση παλαιότερα, δεν έχουν καταλάβει την Ιστορία του τόπου μας. Προφανώς αναφερόμενος στην επίθεση Φίλη κατά της Γενοκτονίας

των Ποντίων. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, καταχειροκροτούμενος από το κοινό, δήλωσε με νόημα: «Λυπάμαι που δεν έχουν καταλάβει πόση αγάπη θα μπορούσαν να έχουν από την ίδια τους τη χώρα και τον λαό της». Οι θεατές, συγκινημένοι από την υπέροχη μουσική της Σμύρνης του Σπανουδάκη, του φώναζαν: «Εχεις δίκιο. Είναι ανιστόρητος»!

(!)

Τι ένωσε τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη με τη Μαίρη Λίντα και τον Λευτέρη Πανταζή; Μα φυσικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, φίλος του Σπανουδάκη από την εποχή του «Θα 'ρθεις σαν αστραπή», τραγούδι που έγινε ύμνος για τη Ν.Δ., παρακολούθησε τη συναυλία παρέα με τη σύζυγό του Γιούλη. Ανάμεσα στο πολυπληθές, δεξιό κοινό της συναυλίας, ο Σταμάτης διέκρινε τη σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα, στην οποία αφιέρωσε και ένα από τα νέα κομμάτια της συλλογής του με τον τίτλο «Ηλιοποτισμένη», αλλά και τον Λευτέρη Πανταζή. Ο Λευτέρης, συνοδευόμενος από την κόρη του Κωνσταντίνα, βρέθηκε ψηλά στον εξώστη και χρειάστηκε να σηκωθεί όρθιος για να τον δει ο Σπανουδάκης όταν τον αναζήτησε ανάμεσα στους θεατές.
«Λευτέρη μου», λέει απευθυνόμενος σε εκείνον ο συνθέτης, «όταν λέω στους μουσικούς πώς να παίξουν τα τραγούδια μου, τους φωνάζω... "βασανιστείτε"»! Ο κόσμος ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα. Τώρα πώς δένει το «Το 'πε, το 'πε ο παπαγάλος» με την «Ηλιοποτισμένη» του Σπανουδάκη είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Ο Πρέκας πάει παντού

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον Γιώργο Πάντζα και η Ν.Δ. τον Κώστα Πρέκα. Η διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος είναι βουλευτής και ο δεύτερος στενός φίλος του κόμματος, φανατικός οπαδός δηλαδή και δηλωμένος δεξιός. Οπου υπάρχει νεοδημοκρατική σύναξη και δη καραμανλική, ο Κώστας Πρέκας είναι παρών. Ετσι λοιπόν και χθες εθεάθη στην κηδεία του Γιάννη Αγγέλου στον Αγιο Διονύσιο. Με τον Αγγέλου είχαν γνωριστεί στο παρελθόν σε ανυποψίαστο χρόνο, όταν ο ηθοποιός είχε βρεθεί για υπόθεσή του στο γραφείο Καραμανλή.

Είναι και θεατρόφλος!

Λάτρης του Λάκη Λαζόπουλου είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας. Ο πρώην αρτοποιός και διαιτητής παρακολούθησε την περασμένη εβδομάδα τη θεατρική παράσταση «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» του Λάκη Λαζόπουλου, που παίζεται στο θέατρο «Γκλόρια». Ωραία επιλογή για τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, που ίσως έπρεπε τη δική του εμπειρία να τη μεταφέρει και στους συναδέλφους του, καθώς η παράσταση αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στο πώς αυτή παντρεύεται με την ελληνική κουλτούρα και κατάσταση. Κάτι που στο παρελθόν πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που του έπεσε βαρύ το Προσφυγικό, το έχει ξεχάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα