Έρχονται προσλήψεις στο Δημόσιο

«Ξεπαγώνουν» σε ορίζοντα τριετίας και συγκεκριμένα από το 2017 έως και το 2020 οι προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες ωστόσο για φέτος θα παραμείνουν σταθερές στον κανόνα 1/5, δηλαδή 1 πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις.

Οι θεσμοί «έβαλαν φρένο» τουλάχιστον για φέτος στα σχέδια για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι για το 2016 υπάρχει η δυνατότητα περίπου 6.500 προσλήψεων από προηγούμενα έτη, οι οποίες δεν έγιναν, ενώ στον συνολικό αριθμό των προσλήψεων δεν θα συνυπολογιστούν οι περίπου 1.500 υπάλληλοι που επαναπροσλήφθηκαν

βάσει αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων. Απαντώντας στην κυβέρνηση, η οποία έθεσε ζήτημα αυξημένων αναγκών στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, οι θεσμοί συμφώνησαν να υπάρξει «παράθυρο», δηλαδή οι συγκεκριμένες προσλήψεις είτε να μη συνυπολογιστούν στον συνολικό αριθμό είτε να υπάρξει πρόβλεψη για ξεχωριστό κονδύλι.

Σε συνδυασμό με τους εποχικούς υπαλλήλους, οι προσλήψεις για το 2016 υπολογίζονται να φτάσουν τις 18.972 ώστε να ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τα τέλη Μαΐου, με διαγωνισμούς σε κοινωφελή εργασία για 12.331 άτομα σε δήμους, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αλλά και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά προτεραιότητα, θα προσληφθούν άνεργοι που βρίσκονται εκτός εργασίας για πολλούς μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μακροχρόνια ανεργίας. Παράλληλα με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, θα «τρέξουν» τρία σημαντικά πακέτα θέσεων για 690 γιατρούς σε νοσοκομεία, 3.500 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και 1.400 προσλήψεις σε Κέντρα Κοινότητας. Μερίδα στις προσλήψεις έχουν και οι ΔΕΚΟ στις οποίες θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Ήδη οι πρώτες 413 θέσεις έχουν πάρει προθεσμία και οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Παράλληλα, μέσα στην άνοιξη αναμένεται να γίνουν 690 μόνιμες προσλήψεις για ειδικευμένους γιατρούς, 300 προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ και 1.400 προσλήψεις στα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργούν σαν ΚΕΠ. Μέχρι το τέλος του Μαΐου θα καλυφθούν 3.589 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και 173 θέσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ τα ΕΛΤΑ θα ενισχυθούν με 36 μόνιμους υπαλλήλους, η ΔΕΗ με 86, η ΑΔΜΗΕ με 76 και ο ΟΣΕ με 35.

The post Έρχονται προσλήψεις στο Δημόσιο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα