Αυστραλία: Η πρώτη Ελληνίδα υπουργός!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑυστραλία: Η πρώτη Ελληνίδα υπουργός!Πέμπτη, Δεκέμβριος 4, 2014 - 18:03

ΙΣΤΟΡΙΑ ετοιμάζεται να γράψει η ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής και μέλος του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας Τζένη Μικάκου που αναμένεται να ορκιστεί σήμερα υπουργός της κυβέρνησης που σχηματίζει ο νέος πρωθυπουργός Ντάνιελ Αντριους στη Βικτόρια.
Η ομογενής από τη Μάνη θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που καταλαμβάνει υπουργικό αξίωμα σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο στην Αυστραλία!

Η Τζένη Μικάκου εκλέχθηκε πρώτη φορά το 1999 και στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας

της διετέλεσε υφυπουργός Δικαιοσύνης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις Bracks και Brumby, ενώ έχει γίνει γνωστή για το έργο της ως σκιώδης υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Νομικής Προστασίας Ανηλίκων, Νέας Γενιάς και Τρίτης Ηλικίας της Βικτόριας.


Μάλιστα, έχει ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης κάποιων παραγώγων της ινδικής κάνναβης, αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους, κάτι που υποστηρίζεται και από τον αρχηγό του κόμματός της Ντάνιελ Αντριους, ο οποίος πριν από την εκλογική νίκη του είχε ανακοινώσει ότι αν κερδίσει στις πολιτειακές εκλογές, θα προχωρήσει σε νομοθετική μεταρρύθμιση προκειμένου να επιτραπεί η χρήση μαριχουάνας σε ασθενείς με χρόνιες ή ανίατες ασθένειες.


Στην «ελληνική» μάχη των εκλογών της Αυστραλίας, στο Οκλι, επικράτησε ο Σταύρος Δημόπουλος του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος κέρδισε άνετα τον φιλελεύθερο Θεόδωρο Ζωγράφο. Στη νέα Βουλή θα συμμετέχουν ακόμη οι ομογενείς Αντριου Κάτος με το Φιλελεύθερο Κόμμα και Νίκος Στάικος με το Εργατικό στο Μπέντλι. Στη Γερουσία, εκτός της Τζένης Μικάκου, εκλέχθηκαν οι Φίλιπ Δαλιδάκης και Λι Ταρλάμης από το Εργατικό Κόμμα. Οι ομογενείς υποψήφιοι ανέρχονταν συνολικά σε 25, οι περισσότεροι όμως δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα