Καταδίκη Νο 2 για τον πρώην αρχιμανδρίτη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταδίκη Νο 2 για τον πρώην αρχιμανδρίτη!Πέμπτη, Δεκέμβριος 4, 2014 - 16:17

Πριν από δυόμισι χρόνια είχε σοκάρει το πανελλήνιο, όταν είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια εις βάρος δύο αγοριών και ενός ενηλίκου (με νοητική στέρηση) στο Ιλιον Αττικής, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. Χθες ο παιδεραστής πρώην αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Νικόλαος Ρενέσης, που λειτουργούσε στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι, καταδικάστηκε ξανά, αυτή τη φορά για φθορές αγιογραφιών και τέμπλου σε εκκλησίες της

περιοχής Κωμιακή στη Νάξο την περίοδο 2010-2011, όταν ήταν εφημέριος.


Ο ίδιος βρίσκεται στις φυλακές Τρικάλων, καθώς εκτίει την ποινή που του είχε επιβληθεί για την ασέλγεια και δεν παρευρέθηκε στη δίκη. Ωστόσο οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου του επέβαλαν ποινή φυλάκισης δύο ετών για τις φθορές αγιογραφιών στην εκκλησία της Θεοσκέπαστης και ενός έτους για το τέμπλο του Αγίου Γεωργίου. Οι ποινές κατά συγχώνευση έγιναν δυόμισι χρόνια με αναστολή και έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.


Στο κατηγορητήριο δεν περιλήφθηκε το θέμα της μεταφοράς στην Αθήνα ιερών κειμηλίων (όπως εικόνες, ασημοκαλυμμένα ευαγγέλια, ασημένια καντήλια για συντήρηση) που οι κάτοικοι δεν πίστευαν ότι ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν αποσταλεί, όταν επιστράφηκαν στην Κωμιακή, αφού η έδρα διευκρίνισε ότι χθες εξετάζονταν μόνο τα αδικήματα για τις αγιογραφίες και το τέμπλο. Οι ντόπιοι υποστήριζαν ότι ήταν παράνομη η μεταφορά μεγάλου αριθμού κειμηλίων της Θεοσκέπαστης για συντήρηση, όπως είχε ισχυριστεί ο Ρενέσης.

Μάλιστα είχαν αμφισβητήσει έντονα τη γνησιότητα αυτών που επιστράφηκαν στη συνέχεια και είχαν ζητήσει να γίνει έλεγχος από αρχαιολόγο για να πιστοποιηθεί αν ήταν τα γνήσια ή κίβδηλα.

DVD με πορνογραφικό υλικό

Η ΣΥΛΛΗΨΗ του Νικόλαου Ρενέση για την ασέλγεια στο Ιλιον αποκαλύφθηκε την άνοιξη του 2012, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου με νοητικά προβλήματα και των γονιών δύο αγοριών, ηλικίας 15 και 11 ετών, στην Ασφάλεια Μενιδίου, σύμφωνα με τις οποίες ο (τότε)
αρχιμανδρίτης ασελγούσε συστηματικά εις βάρος τους! Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα γύρω από τον...βίο και την πολιτεία του ιερωμένου και έκαναν κατ' οίκον έρευνα, κατά την οποία ανακάλυψαν DVD και φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό, στα οποία πρωταγωνιστούσαν παιδιά

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα