Αφησαν το πλοίο γεμάτο με τσιγάρα και εξαφανίστηκαν

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑφησαν το πλοίο γεμάτο με τσιγάρα και εξαφανίστηκανΤετάρτη, Δεκέμβριος 3, 2014 - 17:24

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του φορτηγού πλοίου που βρέθηκε (με τα αμπάρια γεμάτα τσιγάρα) εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου!
Την πολύ περίεργη υπόθεση διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, καθώς το πλοίο «Amaranthus», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, φορτωμένο με τσιγάρα εγκαταλείφτηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας, αλλά «δεμένο» από την πρύμνη μέσα στον κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια. Το καράβι εντοπίστηκε από όχημα του Λιμενικού, που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού.

Και δεύτερο όνομα


Μέσα στο πλοίο βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών, ενώ τα μέλη του πληρώματος ήταν άφαντα! Πάντως, κατά τον έλεγχο των λιμενικών βρέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «Amaranthus» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο, «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Μάλιστα, το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο, αν και είχε σβηστεί όπως όπως. Παράλληλα εντοπίστηκαν λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, όλα ουκρανικής καταγωγής, ενώ ακολούθως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό τους.


Οι λιμενικοί που έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία «έδεσαν» το πλοίο με ασφάλεια, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να βυθιστεί και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική ώστε να γίνει άντληση του θαλάσσιου νερού που είχε εισρεύσει στα αμπάρια και να τοποθετηθεί τσιμέντο (για να στεγανοποιηθεί σημείο του πλοίου που είχε υποστεί ζημιά από τα βράχια, αφού οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι του νησιού).

Keywords
Τυχαία Θέματα