Πρεμιέρα για το uberTAXI

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠρεμιέρα για το uberTAXIΤετάρτη, Δεκέμβριος 3, 2014 - 16:30

Επίσημα ξεκίνησε χθες στην Αθήνα τη λειτουργία της η εταιρία Uber, μέσω της οποίας ιδιώτες οδηγοί κάνουν τους ταξιτζήδες αντί χαμηλότερης αμοιβής, προκαλώντας αντιδράσεις από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Στην πρεμιέρα του uberTAXI εμφανίστηκαν και celebrities, όπως ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης και η παρουσιάστρια Νικολέττα Ράλλη,

που έστειλαν τα αιτήματά τους την ίδια στιγμή (τυχαία, μήπως;) και μοιράστηκαν τον τίτλο του Rider Zero!
Η εταιρία επέλεξε να μη λανσάρει την υπηρεσία UberX, αλλά μόνο το uberTAXI και μόνο στην Αθήνα. Με αυτό, σύμφωνα με την εταιρία, οι επαγγελματίες ταξιτζήδες της Αθήνας «μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες».

Δώρο η πρώτη διαδρομή

Το uberTAXI λανσάρεται στην Αθήνα με έκπτωση 20% στο κόμιστρο (η έκπτωση ισχύει μέχρι νεωτέρας) και την πρώτη διαδρομή δώρο (μέχρι πέντε ευρώ και έως 4 Ιανουαρίου 2015, με τον κωδικό UBERATHENS14). Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με κόστος κλήσης ή οποιαδήποτε έξτρα χρέωση. Το κόμιστρο χρεώνεται στην πιστωτική / χρεωστική κάρτα ή σε λογαριασμό PayPal που έχει συνδέσει ο χρήστης στον λογαριασμό του και λαμβάνει με email την απόδειξη.

Στους οδηγούς που εγγράφονται στον στόλο του Uber παρέχεται smartphone με την εφαρμογή του UberTAXI.

Η υπηρεσία της Uber θα «χτυπηθεί» κυρίως με την Taxibeat τόσο στο κομμάτι των συνεργατών (οδηγών ταξί) όσο και των πελατών (επιβατών), μια και έχουν την ίδια φιλοσοφία.

Χάρτης με GPS

Συγκεκριμένα, η Uber παρέχει στον επιβάτη πληροφορίες όπως η φωτογραφία, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός κυκλοφορίας του ταξί, ενώ ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει την πορεία του ταξί σε πραγματικό χρόνο καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει. Επίσης οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε έναν ζωντανό χάρτη με GPS τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή δικούς τους ανθρώπους ώστε εκείνοι να παρακολουθούν τη διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα