Ρωσία: Δολοφόνησαν επιχειρηματία αναγκάζοντας τον να πιει αλκοόλ μέχρι θανάτου

13:08 9/8/2013 - Πηγή: TNSite

Η αστυνομία πιστεύει ότι η δολοφονία του επιχειρηματία διατάχθηκε από αντίπαλο του. Τρεις άνδρες προσήχθησαν και έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση δολοφονίας. Οι δύο εξ αυτών ήταν οι πληρωμένοι δολοφόνοι και ο τρίτος ο "εργοδότης" τους που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα.

Οι φερόμενοι ως δράστες μετέφεραν τον 68χρονο Yakov Khanin σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ όπου τον βασάνισαν και στη συνέχεια τον υποχρέωσαν να πιει πολλά λίτρα αλκοόλ. Στο αίμα του θύματος εντοπίστηκε συγκέντρωση αλκοόλ (BAC) της τάξης του 6% ενώ το πρόσωπο του ήταν παραμορφωμένο από χτυπήματα.

Τόσο

οι δράστες όσο και ο εντολέας τους συνελήφθησαν από αστυνομικούς και έχουν ήδη προφυλακιστεί. Οι Αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του αντιπάλου του επιχειρηματία, αποκάλυψαν όμως ότι οι εκτελεστές είχαν λάβει σαν "πληρωμή" 50.000 ρούβλια.

Ο Yakov Khanin ήταν επιφανές μέλος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας του Νοβοσιμπίρσκ και δραστηριοποιείτο σε επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού στο βόρειο Καζακστάν.

Σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επέλθει μέχρι και ο θάνατος λόγω δηλητηρίασης, καταστολής αναπνευστικού κέντρου, ή αναρρόφησης.

Ποιες είναι οι βραχυπρόθεσμες οργανικές συνέπειες του να πίνει κανείς αλκοόλ:

Επίπεδο αλκοόλ έως 50 mg/dl (περίπου ένα ποτήρι για τις γυναίκες, δύο για τους άντρες):

Tα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα διαστέλλονται, γεγονός το οποίο προκαλεί ένα δυσάρεστο αίσθημα. Η γεύση, η όσφρηση και η όραση περιορίζονται λίγο, όπως περιορισμένο επίσης είναι το αίσθημα του πόνου.

Με ένα επίπεδο αλκοόλ 50-100 mg/dl (περίπου 1-5 ποτήρια για τις γυναίκες και 2-7 για τους άντρες) υπάρχει αλλαγή στη διάθεση και τη συμπεριφορά. Η μνήμη εξασθενίζει, η κριτική ικανότητα γίνεται πιο δύσκολη, η ταχύτητα αντίδρασης είναι περιορισμένη. Επηρεάζεται ο συντονισμός των μυών και η όραση αλλάζει. Ευφορία, φλυαρία.

Με ένα επίπεδο αλκοόλ 100-200 mg/dl οι προαναφερθείσες συνέπειες αυξάνονται. Η συμπεριφορά γίνεται εξαιρετικά συναισθηματική. Οι αυτοκριτικές εξαφανίζονται. Το πρόσωπο γίνεται κόκκινο και πρησμένο, και οι κόρες των οφθαλμών διαστέλλονται. Η πιθανότητα της ναυτίας και του εμετού είναι υψηλή. Διαταραχές στην ομιλία, σύγχυση, ασύγχρονες κινήσεις.

200-300 mg/dl : Οι αισθήσεις υπολειτουργούν. Αυτός που έχει πιει βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Με δυσκολία παρατηρεί αυτά που ακούει ή βλέπει. Απώλεια αισθήσεων.

300-350 mg/dl : αναισθησία, καταστολή αντανακλαστικών, απώλεια αισθήσεων.

>350 mg/dl : κώμα - θάνατος

Τα αποτελέσματα της αιθανόλης στη συμπεριφορά:

30 mg : αυξημένη πιθανότητα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

50 mg : ευθυμία, αίσθημα ζέστης, πτώση κρίσης και αναστολών

150 mg: δυσαρθρία, απώλεια αυτοελέγχου

200 mg: διπλωπία, απώλεια μνήμης.

400 mg: υπνηλία, κώμα.

500 mg: πιθανός θάνατος

600 mg: θάνατος

Πηγή: Rianovosti , Ιατρική Σχολή Δημοκριτείου Παν. Θράκης

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα