ΗΠΑ: Απομακρύνουν τους διπλωμάτες από Βηρυτό και Άδανα

18:22 7/9/2013 - Πηγή: TNSite

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο και τη νοτιοανατολική Τουρκία, αν δεν είναι απαραίτητο, ενώ απομάκρυνε το μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό και το γενικό προξενείο των Αδάνων, την ώρα που στο Κογκρέσο συζητείται ένα στρατιωτικό πλήγμα στη γειτονική Συρία.

"Στις 6 Σεπτεμβρίου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να μειώσει το μη απαραίτητο προσωπικό του και την παρουσία των μελών

των οικογενειών εργαζομένων της πρεσβείας στη Βηρυτό εξαιτίας απειλών εναντίον των εδρών των αμερικανικών αποστολών και εναντίον του προσωπικού", αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί επίσης "τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στο Λίβανο εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια".

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "το Γενικό Προξενείο στα Άδανα έλαβε εντολή να μειώσει το μη απαραίτητο προσωπικό του και την παρουσία μελών των οικογενειών εξαιτίας απειλών εναντίον εγκαταστάσεων και προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης". Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά ακόμη στους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν, αν δεν είναι απαραίτητο, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα