Γιατί πήρες 'Αδωνι και Μάκη Αντώνη;


Που να το φαντάζονταν στηΝΔ ότι η ένταξη των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη θα προκαλούσε αντιδράσεις και πέραν του… Ατλαντικού! Όπως γράφει ηεφημερίδα το Έθνος, το συμβούλιο του Εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, η πανίσχυρηAmerican Jewish Committee, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για την εξέλιξηαυτή, οι οποίες υποχρέωσαν τον Αντ. Σαμαρά να απαντήσει, καθώς,
όπως είναιγνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, εάν σε «κόψει» η AJC, είσαι«κομμένος» και από τη γραφειοκρατία της Ουάσιγκτον! Ο πρόεδρος της ΝΔ, λοιπόν,όπως ανέφερε η AJC... έστειλε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όπουεπισημαίνει ότι είναι στο DNA της ΝΔ και της ελληνικής κοινωνίας οαντισημιτισμός και η αντίθεση στον ρατσισμό και στους αρνητές τουολοκαυτώματος.

Ο Αντ. Σαμαράς, αφούεπισήμανε ότι εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες είναι περήφανες για τη διάσωσηΕλλήνων Εβραίων στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, υπογραμμίζει ότι και ηδική του οικογένεια είναι μία από αυτές. Ο πρόεδρος της AJC Ντέιβιντ Χάριςέσπευσε να καλωσορίσει το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά, οπότε φαίνεται ότι η υπόθεσητίθεται στο …(εβραϊκό) αρχείο.
Enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα