Έκκληση Α.Δ.Ε.Δ.Υ να μην απολυθούν εγκυμονούσες εργαζόμενες



Έντονη αντίθεση για το σύνολο των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου. Έκκληση από Α.Δ.Ε.Δ.Υ για άμεση λήψη μέτρων...

Απολύσεις, μυώσεις μισθών και αύξηση στην φορολογία είναι μόνο μερικές από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έχουν ως μοναδικά αποτελέσματα την οργή και την αγανάκτηση. Μέσα σ' αυτές τις διατάξεις δεν προβλέπονται πουθενά τα δικαιώματα προστασίας των γυναικών που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ενώ σύμφωνα με την νομοθεσία, η προστασία από την απόλυση των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα έχει ισχύ
και για 18 μήνες μετά τον τοκετό.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Γραμματεία Ισότητας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για το σύνολο των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, με βάση το οποίο απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι, μειώνεται ο κατώτερος μισθός, αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, καταργούνται κοινωνικά αγαθά και γενικότερα προωθείται ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η αγριότητα των διατάξεων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται πουθενά καμία προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή αδείας λοχείας ή μητρότητας, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η προστασία από την απόλυση των εργαζομένων γυναικών, στον Ιδιωτικό Τομέα, ισχύει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για 18 μήνες μετά τον τοκετό.

Για τους λόγους αυτούς:
1. Για την ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων,
2. Για να εκφραστεί έστω και στοιχειωδώς η προστασία στη μητρότητα, η οποία στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά το μνημόνιο, ουσιαστικά στοχοποιείται

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων και την προώθηση ρυθμίσεων ώστε να μην απολυθούν εγκυμονούσες εργαζόμενες γυναίκες στο Δημόσιο ή γυναίκες που διανύουν την άδεια λοχείας ή οικογενειακών διευκολύνσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα