«Λευτεριά στον Κώστα Σακκά» έγραφε ο ύποπτος φάκελος στην Ευελπίδων

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σήμερα στις δύο το μεσημέρι σε γραφείο στην Ευελπίδων στο κτίριο 6 στον δεύτερο όροφο....

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη το περιεχόμενο του φακέλου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φάκελος φέρεται να είχε παραλήπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών και αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών,
ενώ τον φάκελο αρχικά εντόπισε υπάλληλος της Εισαγγελίας που είδε σφραγίδα παρόμοια με εκείνη του ΔΣΑ και στη συνέχεια αφού ειδοποίησε τον προιστάμενο ασφαλείας, ο φάκελος πέρασε από τον έλεγχο της πύλης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο φάκελος περιείχε ποσότητα δυναμίτιδας, μπαταρία πλακέ και καλώδια. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φάκελος στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Ο παγιδευμένος φάκελος που εντοπίστηκε σήμερα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σταλεί από την Αθήνα. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ερευνώνται διεξοδικά από την αστυνομία. Την Προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.
Keywords
Τυχαία Θέματα