Θεσσαλονίκη: εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε τόνους υγρών καυσίμων

Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς - διακίνησης υγρών καυσίμων.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν χθες είκοσι ημεδαποί ηλικίας 29 έως 77 ετών, η πλειοψηφία των οποίων είναι οδηγοί βυτιοφόρων, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε συνεργοί τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης Νομοθεσίας

«Οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών και άλλων διατάξεων» και «Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Ειδικότερα, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, σε καθημερινή βάση παραλάμβαναν ποσότητες υγρών καυσίμων από εταιρείες πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης, τις οποίες όφειλαν στη συνέχεια να παραδίδουν σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, αντί να μεταφέρουν στα πρατήρια τις ποσότητες των υγρών καυσίμων που παραλάμβαναν προηγουμένως, υπεξαιρούσαν μέρος αυτών, αποθηκεύοντας τις ποσότητες σε βυτία, ακινητοποιημένα οχήματα και κοντέινερ, τα οποία βρίσκονταν σε μάντρα στάθμευσης αυτοκινήτων που είχαν επινοικιάσει από δύο εκ των παραπάνω συλληφθέντων. Στη συνέχεια μεταπωλούσαν τα υπεξεραιθέντα καύσιμα σε τρίτους, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος.

Εκτιμάται ότι η ποσότητα των υγρών καυσίμων που υπεξαιρούταν ανά ημέρα ανέρχεται σε 2.300 λίτρα περίπου.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα