Έκρηξη στη Δαμασκό

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην κρατική εταιρεία συγκοινωνιών, στη βιομηχανική ζώνη της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρουν ακτιβιστές στη σελίδα τους στο Facebook, πρόκειται για έκρηξη ενός παλιού άσπρου

αυτοκινήτου μάρκας Mercedes.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα, ωστόσο στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011 περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.

Δεκαπέντε επιπλέον παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία

Επιπλέον δεκαπέντε παρατηρητές της εκεχειρίας από την συνολική αρχική δύναμη των 30 αναμένονται στη Συρία μέχρι την Δευτέρα και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της πλήρους δύναμης των 300 παρατηρητών, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν.

«Αναμένουμε ότι και οι 30 θα βρίσκονται εκεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, την Δευτέρα», δήλωσε στο Reuters στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Άναν Αχμαντ Φάουζι.

«Δεν υπάρχει καθυστέρηση... Είναι ολόκληρη διαδικασία. Αναπτύσσονται με εντυπωσιακή ταχύτητα», είπε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση της Συρίας και οι αντικαθεστωτικοί κατηγορούν αλλήλους για την ισχυρή έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι στη Χάμα την Τετάρτη, την ώρα που η εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες δείχνει εξαιρετικά εύθραυστη.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα