Παγκόσμια κυριαρχία της Samsung στα κινητά τηλέφωνα

Η Samsung πέρασε μετά από 14 χρόνια κυριαρχίας της Nokia στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τη Samsung, το α' τρίμηνο του 2012 πούλησε 93,5 εκατ. συσκευές, πολλά περισσότερα από τα 82,5 εκατ. τεμάχια της Nokia, ενώ σύμφωνα με τη Strategy Analytics,

το μερίδιο της Samsung διαμορφώθηκε στο 25,4% με τη Nokia να ακολουθεί με 22,5% και την Apple να είναι στην τρίτη θέση με 9,5% στην παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Ακόμη, η Samsung πούλησε 44,5 εκατ. smartphones, με αποτέλεσμα να αποσπάσει το 30,6% της αγοράς, ενώ η Apple με 35,1 εκατ. συσκευές, που διέθεσε, είχε ένα μερίδιο 24,1% όσoν αφορά πάντα στα smartphones.

Η εξαιρετική πορεία των smartphones είχε ως αποτέλεσμα η Samsung να ανακοινώσει εντυπωσιακά καθαρά κέρδη της τάξεως των 5,2 δισ. δολαρίων με τα κινητά να αντιπροσωπεύουν το 73% της καθαρής κερδοφορίας της γνωστής πολυεθνικής.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα «ναυαρχίδα» της στα smartphones, το Galaxy S III, το οποίο αναμένεται να έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα