Συνταξιούχοι του ‘Ταμείου Νομικών’ δήλωναν ψευδή στοιχεία

Περισσότεροι από 1.000 είναι οι συνταξιούχοι του ‘Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων’ (Ε.Τ.Α.Α./Τ.Α.Ν.), οι οποίοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, όπως διαπιστώθηκε από ελέγχους των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 1.070 ασφαλισμένοι του Ε.Τ.Α.Α./Τ.Α.Ν. που δεν υπέβαλαν δήλωση, παρά το γεγονός ότι είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, 1.186 ασφαλισμένοι δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο και οι συνταξιούχοι με αναπηρία είναι 1.696, (ποσοστό

9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).
«Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό-πολύ μεγαλύτερο του 10%- στο σύνολο των συνταξιούχων κάθε ταμείου, εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, κος Γιάννης Βρούτσης.
«Ξεκινούμε άμεσα εστιασμένους ελέγχους, σε κάθε ταμείο, για το συγκεκριμένο δείγμα με στόχο να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή», συμπληρώνει και καταλήγει ότι «η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από έκνομες συμπεριφορές φτάνει στο τέλος της».

Keywords
Τυχαία Θέματα