Αμφιβολίες Ρέσλερ για ελληνική επιτυχία

«Η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Τάδε έφη Φίλιπ Ρέσλερ, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας φάνηκε απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ αντίθετα, υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πλέον

πάψει να τρομάζει».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρέσλερ δήλωσε πως είναι «κάτι περισσότερο από σκεπτικός» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και τόνισε πως πολλά θα εξαρτηθούν από την έκθεση της τρόικας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές και δήλωσε πως μία τέτοια δυσάρεστη κατάσταση θα έκανε τους Έλληνες να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως «θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη».

Ο αρχηγός των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτοί που προσπαθούν, που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας. Για να στηρίξουμε την αξιοπιστία του δικού μας συστήματος που προσπαθούμε να χτίσουμε για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, πρέπει και αυτοί, οι οποίοι δεν καταφέρνουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις τις οποίες οι ίδιοι συμφώνησαν, να αισθανθούν τις συνέπειες».

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα