Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τους ανακριτές ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια φώναζαν «αλήτες, ρουφιάνοι,

παραδικαστικοί».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Εξάλλου, ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Το πρώτο σχόλιο για την προφυλάκιση έκανε στη Βουλή ο Βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Αρβανίτης. Αφού ενημέρωσε το πρώτο θερινό τμήμα για την απόφαση, είπε ότι «η κυβέρνηση θα χαρεί» και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το φρικτό μεγαλείο μας».

Το άρθρο Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης! εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα