«Σκιώδη» κυβέρνηση ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται προς την συγκρότηση «σκιώδους» κυβέρνησης με στόχο να αυξήσει περαιτέρω την πίεση προς την κυβέρνηση, στα πλαίσια της εκτίμησης της Νέας Δημοκρατίας πως το ενδεχόμενο εκλογών είναι εξαιρετικά πιθανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν ο Κυριακός Μητσοτάκης ενδέχεται ακόμη και σήμερα να προχωρήσει στην ανακοίνωση του νέου κομματικού οργανογράμματος. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες λοιπόν σχεδιάζονται δομικές αλλαγές που αφορούν στο

υπάρχον σχήμα των έξι συντονιστών (Χρήστος Σταϊκούρας, Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Φορτσάκης), όπως και των 25 τομεαρχών. Ενώ επιπρόσθετα υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές και στο πεδίο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος (Νίκος Δένδιας, Γιάννης Βρούτσης και Νίκη Κεραμέως) , όπως και του εκπροσώπου τύπου του κόμματος (Γιώργος Κουμουτσάκος) .

Στόχος της νέας κομματική διάταξης είναι να έχει τον χαρακτήρα «σκιώδους» κυβέρνησης που να ασκεί την μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση ανά τομέα και υπουργείο, αναδεικνύοντας την υπεροχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται πως η συμμετοχή στην «σκιώδη» κυβέρνηση δεν συνιστά αυτονόητο πρόκριμα για την συμμετοχή σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το άρθρο «Σκιώδη» κυβέρνηση ετοιμάζει ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα