Eντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γερμανία είναι τεταμένες και τα μέτωπα ολοένα και φουντώνουν, οι Τούρκοι που εγκαταλείπουν τη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που «γύρισε σελίδα» στην συμπεριφορά της Άγκυρας, όλο και αυξάνονται.

Γερμανικός όμιλος εφημερίδων, αναφέρει σήμερα, πως οι Τούρκοι πολίτες που γυρίζουν την πλάτη σε μια άγρια Τουρκία και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Γερμανία έχουν αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό.

Επικαλούμενος στοιχεία της κυβέρνησης, ο

όμιλος εφημερίδων Funke Mediengruppe, παρουσιάζει σε δημοσίευμα την διαφορά με τις αιτήσεις του περασμένου έτους. Κατά τη διάρκεια από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβρη, η Γερμανία έχει λάβει 4.437 αιτήσεις ασύλου από Τούρκους υπηκόους ενώ πέρσι είχαν φτάσει στις 1.767 αιτήσεις.

Περίπου 350 Τούρκοι που ζητούν άσυλο καταγράφονται κάθε μήνα από τις αρχές του έτους, με τους αριθμούς των να ανεβαίνουν σταθερά, φθάνοντας περίπου τους 485 τον Οκτώβριο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων που συγκεντρώνει και κρατά όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν ήταν διαθέσιμο για να δώσει άμεσα περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Στέφαν Μάγιερ, ανώτατο στέλεχος του CSU (Χριστιανοσοσιαλιστικής Ένωσης στη Βαυαρία), φιλικό στο κόμμα της Μέρκελ, δήλωσε: «Θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των Τούρκων που αιτούνται πολιτικό άσυλο στη Γερμανία θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Όσο για τις δηλώσεις στελεχών του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών με τις οποίες προσκαλούν τους διωκόμενους πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν να υποβάλουν αιτήσεις για άσυλο στη Γερμανία, κατακρίθηκαν από τον Μάγιερ. «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της Τουρκίας με το να προσκαλούμε όλους τους επικριτές υπηκόους της Τουρκίας να υποβάλουν αιτήσεις για άσυλο. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει ο Ερντογάν – να εξαφανιστεί η αντιπολίτευση», είπε το ανώτατο στέλεχος δείχνοντας δυσαρέσκεια για τις αυξανόμενες αιτήσεις Τούρκων πολιτών για άσυλο.

Η Γερμανία, που φαίνεται να είναι καταφύγιο για τους φοβισμένους Τούρκους πολίτες, έχει ανοίξει πόλεμο με την Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Οι μεγάλες κόντρες των δύο χωρών, οφείλονται σε μία σειρά σοβαρών ζητημάτων.

Από τη μία, η Γερμανία καταδικάζει τις ασταμάτητες συλλήψεις αλλά και την αντιμετώπιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Τουρκία. Από την άλλη, η Άγκυρα έχει κατηγορήσει την Γερμανία πως είναι καταφύγιο τρομοκρατών και «αγκαλιάζει» τους εχθρούς των Τούρκων, υποκινώντας έτσι την τρομοκρατία.

Γερμανοί αξιωματούχοι, έχουν απορρίψει τις κατηγορίες σχετικά με την βοήθεια τρομοκρατικών στοιχείων και τονίζουν πως καταβάλλουν σκληρές προσπάθειες να «πολεμήσουν» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και να προλάβουν τις αιματηρές επιθέσεις.

Το άρθρο Eντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα