Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οι κουκουλοφόροι όλη την Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ομάδες κουκουλοφόρων μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μετά τις ειρηνικές πορείες για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αρχή έγινε στην Αθήνα από ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων, την ώρα που ολοκληρώνονταν η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην οποία συμμετείχαν περί τις 15.000 άτομα.

Τα επεισόδια είχαν ήδη ξεκινήσει στο Πολυτεχνείο καθώς οι νεαροί,

με ορμητήριο το υπό κατάληψη κτίριο Γκίνη, έκαναν εφόδους και πετούσαν πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ.

H αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις και 5 προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως γνωστοποιήθηκε επίσημα μετά τη μία τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, γύρω στις 23:30 η αστυνομία διέταξε την απομάκρυνση όλων των δημοσιογράφων από την οδό Πατησίων.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούσαν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότοφ, πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Όλοι οι δρόμοι ήταν ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ.Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε άδεια στην ΕΛΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου επεκταθούν και ενταθούν.

Στάση ανοχής κράτησε η αστυνομία

Η ΕΛΑΣ τήρησε στάση ανοχής έναντι των κουκουλοφόρων. Από ότι φάνηκε από τις χθεσινές επιχειρήσεις των Αρχών οι εντολές της ηγεσίας ήταν να μην προκαλέσουν τους αντιεξουσιαστές με την παρουσία τους, εξ ου και έφτασαν να υποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέχρι και την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Λίγο πριν τις 19:00, περίπου 100-150 νεαροί χρησιμοποιώντας υλικά θρανία και καρέκλες που πήραν από τις αίθουσες του Πολυτεχνείου, έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη, Τζωρτζ και Πατησίων, γύρω από το Πολυτεχνείο.

Mάλιστα, οι κουκουλοφόροι λέρωσαν με μπογιές, έγραψαν συνθήματα, έσκισαν, ποδοπάτησαν και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Χάος και στην Πάτρα

Σε… πεδίο μάχης μετατράπηκε και το κέντρο της Πάτρας. Οπως μεταδίδει το tempo24.gr, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πετούν πέτρες και μολότοφ σε δημοσιογράφους και πολίτες. Πανικός στο κέντρο της πόλης με τους πολίτες να τρέχουν για να αποφύγουν την γενικευμένη επίθεση. Προηγήθηκαν μολότοφ στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και φωτιές στην Εγνατία

Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία, ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα και βόμβες μολότοφ. Οι κουκουλοφόροι νωρίτερα, στο ύψος της Καμάρας, πέταξαν βόμβες μολότοφ, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων και έβαλαν φωτιά σε εκδοτήριο του ΟΑΣΘ.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές , μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Επεισόδια και στο Βόλο με μολότοφ -Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απομάκρυνε τον ΣΥΡΙΖΑ από την πορεία

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και πολλές ζημιές, και στην πόλη του Βόλου, μετά την φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαίτησαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορείας οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά το κατάφεραν και η μεγάλη πορεία πέρασε από την Λεωφόρο Δημητριάδος με αντικυβερνητικά συνθήματα.

Μία δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ, από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ οι διαδηλωτές αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου, κομμάτια από τσιμέντο, πλακάκια και άλλα υλικά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ τους στο κέντρο του Βόλου, επί ώρες.

Στην περιοχή του κέντρου του Βόλου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αναχαιτίσουν με βόμβες κρότου και λάμψης την δράση και τις επιθέσεις των συγκεντρωμένων. Οι συγκρούσεις στον Βόλο μεταξύ διαδηλωτών-αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, συνεχίζονταν μέχρι τα μεσάνυχτα. Αποτέλεσμα να καταστραφούν από φωτιές, αυτοκίνητα κοντά στα καταστήματα «Public» και να έχουν υποστεί ζημιές όλα τα κεντρικά καταστήματα τραπεζών στην λεωφόρο Δημητριάδος και στην οδό Ιάσονος – ενώ ένα ενεχυροδανειστήριο δέχθηκε επίθεση και λεηλατήθηκε από τους αντιεξουσιαστές.

Στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Ογλ, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με κομμάτια από πεζοδρόμια, μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ ήταν σε εξέλιξη στο ίδιο σημείο παιδικό πάρτυ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος πανικός για την διάσωση των παιδιών.

Στις φλόγες τυλίχθηκε και η πρόσοψη καταστήματος με χαρτικά, αλλά η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.

Η αστυνομία έχει απωθήσει τους αντιεξουσιαστές-διαδηλωτές προς το τέρμα της οδού Ιάσονος, και από τις 11 έχουν «ταμπουρωθεί» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια και στο Ηράκλειο

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Πεδίο μάχης και τα Γιάννενα -Ενας αστυνομικός τραυματίας

Επεισόδια γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών .

Το μπλοκ των κουκουλοφόρων απομακρύνθηκε από το χώρο των επεισοδίων ενώ παρέμειναν μέχρι αργά στην περιοχή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το άρθρο Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οι κουκουλοφόροι όλη την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα