Σαμαράς: «Άδεια τα ταμεία μετά τον Νοέμβριο»

Ο κ. Σαμαράς, αφού επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «προ της μεγαλύτερης ίσως πρόκλησής της», δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι χωρίς τη δόση τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας φτάνουν έως τα τέλη Νοεμβρίου. «Μετά το ταμείο θα έχει αδειάσει» προσθέτει με απόλυτο ρεαλισμό.

Με αυτήν τη φράση αυτή, θέλησε να καταστήσει σαφές, κυρίως στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη,

την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επικύρωση των μέτρων, να προωθηθεί το πακέτο προς ψήφιση στη Βουλή και να γίνει το συντομότερο και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους μας, σημειώνει ότι εάν η κυβέρνησή του καταρρεύσει «μας περιμένει το χάος». «Η κοινωνική συνοχή» προσέθεσε «κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, όπως στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Τέλος, συμπλήρωσε ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί «φτάνουν μέχρι το κόκαλο» και ότι έχει φτάσει στο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τους πολίτες, τονίζοντας ωστόσο, ότι δίνει τον «αγώνα της ζωής του» και ότι η χώρα πρέπει να κάνει θυσίες και να «σφίξει τα δόντια». Αν και μέσα σε πέντε χρόνια έχει χαθεί το ένα τρίτο του βιοτικού επιπέδου δήλωσε ο κ. Σαμαράς ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Με τη συνέντευξη αυτή ,είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός ζητά εμμέσως από τους δανειστές της χώρας να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση της αποδοχής των ελληνικών προτάσεων και να μην επιμείνουν στην απαίτησή τους για λήψη νέων μέτρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα