Οι πιο συνηθισμένες αιτίες πονοκεφάλου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πονοκέφαλος αποτελεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί σε καθημερινή βάση πολλους ανθρώπους. Μάλιστα οι περισσότεροι μην γνωρίζοντας τις αιτίες που προκαλούν τον πονοκέφαλο δοκιμάζουν διάφορα στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αυστρία έκαναν έρευνες για τις ημικρανίες προκειμένου να βρουν τα αίτιά τους. Σύμφωνα με αυτές οι παράγοντες που συνδέονται με τους

πονοκεφάλους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξατομικευμένοι. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 326 ασθενείς προκειμένου να καταλήξουν στους παράγοντες που προκαλούν ημικρανία.

Οι πέντε βασικότερες αιτίες

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έρευνες στην πρώτη θέση στις αιτίες που προκαλούν ημικρανία είναι ο πόνος στον αυχένα. Στη δεύτερη θέση είναι η κούραση, στην τρίτη η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και ακολουθούν ο ανήσυχος ύπνος και οι μυρωδιές. Αυτό δείχνει ότι οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί και έχουν να κάνουν με το περιβάλλον που ζει κανείς και με τις συνήθειές του. Στους υπόλοιπους λόγους πρόκλησης ημικρανίας είναι τα δυνατά φώτα και οι δυνατοί ήχοι, η παράλειψη γευμάτων, η αφυδάτωση, ο κακός ύπνος, τα επίπεδα υγρασίας, η περίοδος στις γυναίκες, το στρες στην προσωπική ζωή, ο υπερβολικός ύπνος, το εργασιακό στρες, η καφεΐνη, οι ξηροί καρποί, αλλά και το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Το άρθρο Οι πιο συνηθισμένες αιτίες πονοκεφάλου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα