Η προκήρυξη «αποκαλύπτει» τους δράστες της δολοφονίας Χαμπίμπι στα Εξάρχεια ;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι εξελίξεις στην πρόσφατη δολοφονία του Αιγυπτίου στα Εξάρχεια είναι ραγδαίες, με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να αναζητούν την λύση του μυστηρίου σε κάθε πιθανό σενάριο που να μπορεί να αποκαλύψει τους δράστες της δολοφονίας.

Το προφίλ της οργάνωσης «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακών»

Η πολιτική φυσιογνωμία της προκήρυξης, της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» που ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Αιγυπτίου

διακινητή ναρκωτικών στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, παρουσιάζει συμπτώσεις σε επίπεδο περιεχομένου και μορφής, με τις προκηρύξεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας μετά την διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο όπως και αυτής του δεσμοφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Η εν λόγω προκήρυξη, είναι γραμμένη σε διαφορετικό μοτίβο από προκηρύξεις παλαιότερων οργανώσεων αφού λείπει από αυτή ένα βασικό στοιχείο που συνήθως χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες αναλήψεις ευθύνης : η περιγραφή του τρόπου και των μεθόδων που ακολουθήθηκαν για την τέλεση της δολοφονίας. Στοιχείο που λείπει επίσης και από τις προκηρύξεις που ακολούθησαν τόσο τις δύο δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής, όσο και του δεσμοφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη το Φεβρουάριο του 2015.

Φτωχό το φορτίο της ιδεολογικής κατάρτισης του συγγραφέα

Σύμφωνα με του αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αν και στην προκήρυξη δίνονται κάποια στοιχεία για την οντολογία του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ της μαφίας των ναρκωτικών που λυμαίνεται την περιοχή των Εξαρχείων και μερίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, το θεωρητικό υπόβαθρο του συγγραφέα της προκήρυξης κρίνεται ως εξαιρετικά φτωχό, με το αναλυτικό μέρος της προκήρυξης να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με παλαιότερες προκηρύξεις.

Αυτή η εκτίμηση οδηγεί τις αρχές, στην εξέταση ενός σεναρίου, όπου στο πλαίσιο της αναδιάταξης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, να έχουν συνδεθεί με αυτή, άτομα με περιορισμένη πολιτική και ιδεολογική κατάρτιση ακόμα και άτομα προερχόμενα από το κοινό ποινικό δίκαιο, που λειτουργούν ως περιστασιακός εκτελεστικός πυλώνας, χωρίς να διατηρούν μια οργανική σχέση με το αμιγώς πολιτικό κομμάτι της τρομοκρατίας.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν γνωστοί αναρχικοί της πλατείας Εξαρχείων, που κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε συρράξεις με την μαφία των ναρκωτικών.

Το άρθρο Η προκήρυξη «αποκαλύπτει» τους δράστες της δολοφονίας Χαμπίμπι στα Εξάρχεια ; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα