«Εις το όνομα του Κριστιάνο» και ελληνική αποθέωση για Σάντος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

O τίτλος «Εις το όνομα του Κριστιάνο» με τον οποίο κυκλοφόρησε η ισπανική εφημερίδα «Μάρκα» είναι ίσως ο ενδεικτικότερος του διεθνούς Τύπου για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που αποχώρησε τραυματίας από τον τελικό ο οποίος βρήκε νικήτρια την Πορτογαλία με 1-0 επί της Γαλλίας.

Τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας

Η «A Bola» έγραψε

Υπερηφάνεια της Πορτογαλίας! Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης!», η «Record» «Επικό. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης», η «O Jogo» «Αιώνιοι», η «Diário de Noticias», «Πρωταθλητές», η «Jornal de Notícias» «Είναι δικό μας!», η «Público» «10 Ιουλίου, Ημέρα της Πορτογαλίας» και η «Correio da Manhã» «Το Euro είναι δικό μας! Είμαστε πρωταθλητές».

Ο Φερνάντο Σάντος ευχαρίστησε και πάλι τους Ελληνες και μάλιστα αυτή τη φορά μίλησε ελληνικά. «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους Έλληνες, πάντα στην καρδιά μου» είπε στα ελληνικά Σάντος στη μικτή ζώνη, ενώ λίγο αργότερα στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου, σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες από την καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έσπευσε ο ίδιος να μεταφράσει στους Πορτογάλους τη δήλωσή του και αποχώρησε από την αίθουσα καταχειροκροτούμενος. Η αποθέωση που γνώρισε από την Ελλάδα και από τα κοινωνικά δίκτυα ήταν άνευ προηγουμένου, τόσο από πρώην παίκτες του, όσο και από τον επίσημο λογαριασμό της εθνικής ομάδας στο Twitter…

Το άρθρο «Εις το όνομα του Κριστιάνο» και ελληνική αποθέωση για Σάντος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα