Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και βροχές!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην Αττική μπορεί η θερμοκρασία να φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά την ίδια ώρα στα βόρεια και στα δυτικά της χώρας οι κάτοικοι θα …δροσίζονται με τις βροχές και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς

κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος είναι ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος ο καιρός με ανέμους στα νότια δυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα έχουν νότιες διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία στο Αιγαίο. Θα φτάσουν τα 6 και πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ.

Το άρθρο Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και βροχές! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα