Απεργία των πιλότων της Air France εν μέσω «Euro 2016″

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στις αεροπορικές συγκοινωνίες στη Γαλλία εν μέσω της διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2016, λόγω της τετραήμερης απεργίας που ξεκίνησαν σήμερα οι πιλότοι της Air France,

αντιδρώντας στις περικοπές στους μισθούς τους.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του γαλλικού αερομεταφορέα προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις κινητοποιήσεις, εκτιμώντας πως θα απεργήσει μόνο το 25% των πιλότων της.

Ωστόσο, το συνδικάτο των εργαζομένων SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα ανέβουν στα πηδάλια των αεροσκαφών.

Η Air France σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι.

Αύριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γκαζέ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υποχωρεί η διοίκηση της Air France

«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL Εμμανουέλ Μιστραγί.

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αν και δήλωσε ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοιχτή», ανέφερε «δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο», κλείνοντας την πόρτα ουσιαστικά στο διάλογο…

Το άρθρο Απεργία των πιλότων της Air France εν μέσω «Euro 2016″ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα