Πρόσωπα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Κώστας Χρυσόγονος

«Τίθεται θέμα συνταγματικότητας σε μια σειρά ζητημάτων, με τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας από τους δανειστές. Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι έχουμε αποστερηθεί την εθνική κυριαρχία ή μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Ουσιαστικά μας υπαγορεύουν τους όρους τους και όλα τα κρατικά όργανα, χωρίς να εξαιρούνται και τα δικαστήρια, βρίσκονται αντιμέτωπα, ρητά

ή σιωπηρά, με το υπαρξιακό ερώτημα “και πού θα βρεθούν τα λεφτά;”».

Όλγα Γεροβασίλη

«Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει εξίσου ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Ένα πρώτο σημαντικό βήμα σε αναπτυξιακή κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί μετά την εκταμίευση της δόσης, οπότε και μέσω της αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες θα διοχετευθούν χρήματα στην αγορά. Το πρώτο τμήμα, ύψους περίπου 2 δισ., θα αποπληρωθούν μετά την πρώτη εκταμίευση του Ιουνίου και τα υπόλοιπα που υπολογίζονται σε 4 δισ. θα αποπληρωθούν το φθινόπωρο. Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αναφέροντας τον πρωτογενή τομέα και εκείνους της ενέργειας, των μεταφορών και των δικτύων. Σταδιακά θα αρχίσει η άρση των capital controls, εκτιμώντας ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν ελαφρύνσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης

«Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλες οι αποφάσεις. Εκείνη τη στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, κυρίως γιατί υπήρχε μία διακωμώδηση όλης της διαδικασίας από τον τρόπο που το χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματική. Από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Αυτό, όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες μπορεί να γίνονται όλοι».

Μάκης Βορίδης

« Τα καραγκιοζιλίκια του κ. Τσίπρα δεν μπορούμε να τα νομιμοποιούμε συνεχώς. Και ο κ. Τσίπρας οφείλει κάποια στιγμή να αντιληφθεί ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος για να τον εξευτελίζει. Γιατί αυτά είναι ξευτίλες, όταν έρχεσαι δέκα μέρες μετά και ψηφίζεις το ακριβώς αντίθετο, εσείς μου λέτε “μείνε μέσα να του το πεις”. Και εγώ σας λέω “έχει κανένα νόημα;”. Γιατί, δεν ξέρει τι κάνει; Προφανώς ξέρει τι κάνει. Και θα σας πω και κάτι ακόμη χειρότερο, για να καταλάβετε το μέγεθος τώρα, γιατί προσέξτε: Αφού το κάνει αυτό, έχει μεσολαβήσει προφανώς η επιεικής ρύθμιση, όποιοι ήταν να “ξεπλυθούν”, “ξεπλύθηκαν” και έρχεται τώρα, προφανώς, σε εντελώς μη νοήμονες, πια, απευθυνόμενος και κάνει τον “καμπόσο”, φέρνοντας την εξαιρετικά, δήθεν, υπερβολική ρύθμιση».


Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα υποστηρίξει το πλάνο της Ευρωζώνης για μετάθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για το 2018. Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τις εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρότι είχε μόλις συμφωνήσει ένα πακέτο βοήθειας 89 δισ. ευρώ, συνοδευόμενο από ιδιαίτερα σκληρούς όρους. Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά βλάπτει την αξιοπιστία της Κομισιόν ως θεματοφύλακα του Συμφώνου Σταθερότητας».

Θόδωρος Δρίτσας

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη του οποίου συμβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής χάρη στην εκπαίδευσή τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τα διακρίνει».

Το άρθρο Πρόσωπα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα