Ο Ερντογάν ξεκινά «εκκαθαρίσεις» και στον επιχειρηματικό κόσμο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά από την εφαρμογή εκτεταμένου σχεδίου εκκαθαρίσεων στον στρατό και στο δημόσιο τομέα της Τουρκίας, όπως και τα μαζικά εντάλματα σύλληψης για δημοσιογράφους , ο Ερντογάν θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πυλώνα στην στρατηγική του. Αυτό της άσκησης έντονων πιέσεων σε επιχειρηματίες που θεωρείται ότι σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σε αυτό το πλαίσιο δύο επιχειρηματίες τέθηκαν υπό κράτηση και ανακρίνονται για πιθανή συμμετοχή τους

στο πρόσφατο πραξικόπημα. Πρόκειται για τους Σουκρού Μποϊντακ και Χαλίτ Μποϊντάκ ενώ αναζητείται ο πρώην Πρόεδρος του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου Χατζί Μποϊντάκ, όπως και οι Ιλιάς και Μπεκίρ Μποϊντάκ, για τους οποίους έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Επίσης κρατείται και ο νυν Πρόεδρος του ομίλου Boydak Holding Μουσταφά Μποϊντάκ που συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Καϊσέρι. Ο όμιλος Boydak Holding έχει ευρεία επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ οι δύο γνωστές φίρμες που έχει στην κατοχή του είναι οι Istikbal και Bellona.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις περιλαμβάνονται στα πλαίσια των ερευνών για τις οικονομικές δραστηριότητες του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα του πογκρόμ στον κόσμο των επιχειρήσεων, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Το άρθρο Ο Ερντογάν ξεκινά «εκκαθαρίσεις» και στον επιχειρηματικό κόσμο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα