Νανο-συσκευή για στοχευμένη χορήγηση φαρμάκων

Από μια διεθνή ομάδα ερευνητών, αναπτύχθηκε μια μοναδική νανο-συσκευή, η οποία υπόσχεται την ταυτόχρονη ανίχνευση, διάγνωση και χορήγηση φαρμάκων στα κύτταρα του καρκίνου. Η συσκευή αυτή, η οποία είναι η πρώτη του είδους της νανο-συσκευή, μπορεί να πραγματοποιήσει τα ακόλουθα:

• Να μεταφέρει ειδικά νανο-σωματίδια και βιολογικούς δείκτες για τον εντοπισμό κυττάρων του καρκίνου, σε κάποιο σημείο μέσα στο σώμα, π.χ. τον μαστό η τον προστάτη. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται νωρίτερα η διάγνωση, έναντι των εργαλείων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

• Να

προσκολλά υλικό που φθορίζει, επάνω σε συγκεκριμένα κύτταρα του καρκίνου, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν και να τεθούν υπό θεραπεία, είτε με χορήγηση φαρμάκου, είτε με χειρουργική επέμβαση.

• Να χορηγεί αντικαρκινικά φάρμακα, με τρόπο απόλυτα στοχευμένο, αποκλειστικά και μόνο επάνω στα καρκινικά κύτταρα, με αποτέλεσμα λιγότερες παρενέργειες από το φάρμακο, αφού αυτό δεν θα επιδράσει επάνω στα υγιή κύτταρα.

Το μέγεθος αυτής της νανο-συσκευής, είναι μικρότερο από ένα μεμονωμένο κύτταρο, και παρόλο το μικρό του μέγεθος, έχει μεγάλη λειτουργικότητα και λειτουργεί με ένα πολύ έξυπνο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα