Μικρή η συμμετοχή στις εκλογές των ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ

Λιγότερο από δύο ώρες για να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία που πραγματοποιείται σε όλους τους δήμους της Ελλάδας από τις 10:00πμ έως 7:00μ.μ. για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και η συμμετοχή δεν είναι τόσο ενθαρρυντική καθώς δεν έχει προσέλθει ούτε το 50% συνολικά σε σχέση με τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές οι οποίες ήταν και στοιχείο επαναβεβαιώσεων

μελών.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν στη δομή της Πανελλαδικής Οργάνωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές θα αναδειχθούν τα κομματικά όργανα της Νέας ΔΗΜΤΟ(δημοτικής τοπικής επιτροπής) και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και τα αιρετά μέλη.

Δύο είναι τα ψηφοδέλτια (ένα για την επιλογή προέδρου και ένα για τα μέλη).

Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μόνο μια υποψηφιότητα προέδρου, ενδεικτικό της απροθυμίας συμμετοχής και ανταγωνιστικού κλίματος.

Με το νέο κανονισμό πανελλαδικής οργάνωσης, συγχωνεύονται οι τοπικές κάθε δήμου σε μια, όπου η διοίκηση της θα προκύψει με τις εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα Σάββατο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα -έως τις 3 Νοεμβρίου 2013- μέλη της Οργάνωσης, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των ΝΟΔΕ, που είναι οι εξής: Αγροτικός, Δικαιοσύνης, Εμπορίου & Βιοτεχνών, Κοινωνικής Πολιτικής, Μισθωτών, Οικονομίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας, Υποδομών & Δικτύων. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη, βάσει εκλογικών καταλόγων συγκροτημένων κατά επαγγελματική ιδιότητα.

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟ.Δ.Ε. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που είναι αιρετοί, σε ευρωκοινοβούλιο, κοινοβούλιο, Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι αιρετοί της κομματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος σήμερα το πρωί στις κάλπες για νέα ΔΗΜΤΟ Κατερίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα