«Ο Βγενόπουλος έδωσε 720 εκ. ευρώ στον Ζολώτα χωρίς να τον συναντήσει»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, στις οποίες υποστήριζε πως ουδέποτε είχε συναντηθεί με τον Μιχάλη Ζολώτα.

Ο κ. Βγενόπουλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρθηκε για το που πάνε τα 720 εκατομμύρια ευρώ που είχε δανείσει η Μαρφίν-Λαϊκή στον κ. Ζολώτα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ούτε και όταν ο τελευταίος αδυνατούσε να αποπληρώσει το δάνειο κρίθηκε αναγκαία

μια κατ” ιδίαν συνάντηση του προέδρου της Μαρφίν-Λαϊκής με τον πελάτη της.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, θέτει εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις του μεγαλοτραπεζίτη, όπως θέλει να εμφανίζεται ο κ. Βγενόπουλος, και του μεγαλύτερου πελάτη της Μαρφίν-Λαϊκής.

Διαβάστε την ανακοίνωση-καταπέλτη της βουλευτή

Ο κ. Βγενόπουλος, προσπαθώντας να μας πείσει όλους ότι δήθεν δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον κ. Μιχάλη Ζολώτα ,σε χθεσινή ανακοίνωση του μας πληροφορεί ότι δεν είχε συναντηθεί ούτε μια φορά με τον κ. Μιχάλη Ζολώτα για θέματα συνεργασίας του κ Ζολώτα με την Μαρφίν – Λαική Τράπεζα.
θεωρώ ότι ο κ Βγενόπουλος πρέπει να αποφασίσει πως θέλει να παρουσιάζεται. Ο ίδιος ,επιλέγει να εμφανίζεται ως ένας από τους πιο ικανούς τραπεζίτες. Οι ίδιες , οι δικές του δηλώσεις τον διαψεύδουν αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν συνάντησε ποτέ τον μεγαλύτερο πελάτη της Μαρφίν-Λαικής Τράπεζας, τον κ. Ζολώτα.

Επι της ουσίας ο κ Βγενόπουλος, μας λέει ότι δεν θεώρησε ποτέ αναγκαίο ως Πρόεδρος της Μαρφίν- Λαϊκής να συναντηθεί με τον μεγαλύτερο πελάτη της Τράπεζας στον οποίο είχαν δανείσει €720 εκατ. Δεν θεώρησε δηλαδή χρήσιμο να τον γνωρίσει και να έχει αντίληψη για τις εργασίες του κ Ζολώτα για τις οποίες η τράπεζα τον δάνεισε €720 εκατ. Ούτε όταν ο κ. Ζολώτας δεν μπορούσε να πληρώσει τα €720 εκατ, δε θεώρησε ο κ. Βγενόπουλος απαραίτητο να συναντήσει τον κ Ζολώτα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Λαικής . Και ας μην μας πει ο κ. Βγενόπουλος ότι δεν ήταν εκτελεστικός ο ρόλος του στην Τράπεζα.
Όταν πάλι συναντούσε τον κ. Ζολώτα στον Παναθηναϊκό δεν θεώρησε ορθό να του θέσει το θέμα της υπέρμετρης έκθεσης της Μαρφίν-Λαικής σε σχέση με τους δανεισμούς του Συγκροτήματος Ζολώτα;

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγιναν, από τον κ. Bγενόπουλο που θέλει να παρουσιάζεται ως ένας από τους πιο ικανούς επιχειρηματίες και τραπεζίτες;
Εκτός φυσικά, εάν όντως υπήρχαν άλλες σχέσεις πίσω από τους λογαριασμούς του κ. Ζολώτα. Σχέσεις που οδήγησαν και στο περιβόητο €1 εκατομμύριο για Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

Αναμένω από τη Νομική Υπηρεσία πλήρη διερεύνηση των στοιχειοθετημένων καταγγελειών που έχω κάνει γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα και οι οποίες οδήγησαν τον κ. Βγενόπουλο στο να αποποιηθεί κατά περίεργο τρόπο και με μεγάλη καθυστέρηση την σχέση του με τον κ. Ζολώτα.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα