Λεβέντης : Εκλογές μέχρι το Γενάρη-ηθικό ζήτημα η ψήφιση απλής αναλογικής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται το κρεσέντο δηλώσεων του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Σε παρέμβασή του μίλησε για όλα, από τις επικείμενες εκλογές μέχρι τις τηλεοπτικές άδειες .

Κρίσιμες ώρες για την χώρα

Ο Βασίλης Λεβέντης,

κάνοντας δηλώσεις από την Πάτρα στην οποία βρισκόταν την Κυριακή το απόγευμα, εκτίμησε ότι «η χώρα περνά κρίσιμες ώρες» καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα «νομοθετείται νέο εκλογικό σύστημα και προετοιμάζεται η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας». Ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε τα πράγματα «για την χώρα να πάνε καλύτερα, όπως και να ψηφιστεί η απλή αναλογική«.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της απλής αναλογικής χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, υποστήριξε ότι συνιστά ένα «θέμα ηθικής τάξης η ψήφιση της» ώστε οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με αυτό το σύστημα.

Εκλογές μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου

Προέβλεψε και τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών που τις τοποθέτησε, στο διάστημα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Οκτώβρη και τον Γενάρη του 2017. Ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε πως δεν «πρέπει να να πιεστεί ο Πρωθυπουργός να τις κάνει άμεσα, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν – οι διαπραγματεύσεις- ως δικαιολογία για την προσφυγή στις κάλπες».

Θέση έλαβε ο Βασίλης Λεβέντης και για τις τηλεοπτικές άδειες , όπου δήλωσε » πως είναι λυπηρό να κλείνουν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια», αν και συμφώνησε με τις απόψεις του κ. Νίκου Παππά περί ύπαρξης διαπλοκής και καταστρατήγησης της νομοθεσίας.

Επιπλέον και καταληκτικά, έθεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας του ΕΣΡ ώστε αυτό «να βγάλει τις σχετικές τηλεοπτικές άδειες, ως το καθ ΄ύλη αρμόδιο σώμα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Το άρθρο Λεβέντης : Εκλογές μέχρι το Γενάρη-ηθικό ζήτημα η ψήφιση απλής αναλογικής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα