Η έπαυλη του αείμνηστου Prince έγινε επίσημα μουσείο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η έπαυλη του αείμνηστου Prince στα προάστια της Μινεάπολη, έκτασης 65.000 τ.μ., έγινε μουσείο αφιερωμένο στη μουσική και τη ζωή του κορυφαίου τραγουδιστή. Ο καλλιτέχνης που έγραψε ιστορία, έφυγε από τη ζωή τον Απρίλη, από υπερβολική δόση οπιοειδούς φεντανύλης σε ηλικία 57 ετών. Τώρα, οι λάτρεις του θα μπορούν να περπατήσουν στον χώρο που ζούσε και δημιουργούσε ο πρωτοπόρος του «ήχου της Μινεάπολης».

Ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Chanhassen που ενέκρινε παμψηφεί τον επαναχαρακτηρισμό του Paisley Park σαν μόνιμο

Μουσείο για τον Πρίγκιπα, οι πόρτες άνοιξαν για το πλήθος των θαυμαστών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο καθυστέρησε, λόγω των ανησυχιών που εξέφρασαν κάτοικοι εξέφρασαν για πιθανά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι ξεναγήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και τα εισιτήρια έως τον Δεκέμβριο του 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί. Οι τυχεροί επισκέπτες περπάτησαν σε ένα αίθριο γεμάτο από memorabilia items του Prince, αφίσες και τοιχογραφίες, ενώ στο κέντρο της αίθουσας βρίσκεται η τεφροδόχος όπου διατηρούνται οι στάχτες του τραγουδιστή.

Οικογενειακές φωτογραφίες και αντικείμενα του σπουδαίου Prince βρίσκονται στο ιδιωτικό του γραφείο, ενώ είναι επιτρεπτή και η είσοδος σε άλλα δωμάτια. Η ξενάγηση διαθέτει studio ηχογράφησης και μοντάζ αλλά και ένα stage στο εσωτερικό της έπαυλης, όπου Πρίγκιπας τραγουδούσε για τους φίλους του, έκανε πάρτι και έφτιαχνε τα video clips.

«Οι θαυμαστές θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι πώς ο Prince, δημιουργούσε, έκανε την παραγωγή και ερμήνευε εντός αυτού του ιδιωτικού καταφυγίου και σημαντικού συγκροτήματος παραγωγής» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Paisley Park.

Η Ντάιαν Φλούιν που επισκέφθηκε το μουσείο, μίλησε για τις εντυπώσεις της στο CNN: «Η ατμόσφαιρα ήταν ευλαβική. Όλοι ήταν πολύ ήσυχοι, έκλαιγαν και αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο».

Η Έριν Γκέντελ μίλησε με πολύ πιο θερμά λόγια, περιγράφοντας την εμπειρία σαν μια γιορτή για τον Πρινς: «Μόλις μπήκα μέσα, αισθάνθηκα πραγματική τιμή που βρισκόμουν σε έναν χώρο, τον οποίο είχε δημιουργήσει για να φέρει τους ανθρώπους στον κόσμο του, στις σκέψεις και στο όραμά του».

Το άρθρο Η έπαυλη του αείμνηστου Prince έγινε επίσημα μουσείο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα